Nationala Romaniei de handbal feminin a inceput cu o victorie Campionatul Mondial din Franta. Fetele lui Gheorghe Tadici s-au impus cu 31-29 in fata selectio-natei Chinei, in grupa D a turneului final.

Cea mai buna jucatoare “tricolora” a fost Cristina Neagu, autoare a 10 goluri, ea fiind urmata in clasamentul marcatoarelor de Valeria Bese, cu 5 reusite. Selectionerul Gheorghe Tadici este convins ca meciul de duminica seara a fost un dus rece, care a trezit echipa Romaniei.

“Cu Tunisia, sper sa crestem de la meci la meci. intotdeauna primul joc este cel mai dificil”, a continuat Tadici, care s-a aratat multumit partial doar de Bese, Neagu, Bradeanu si Olteanu. Altfel, Tadici a explicat si motivul pentru care a scos-o dupa primele minute pe Steluta Luca din teren: “Nu rezolva faza de aparare, punctul ei forte. Era 6-2 si am decis sa o schimb”.

“A fost un meci neasteptat de greu. Cred ca noi si China vom merge mai departe din aceasta grupa. Vreau sa remarc evolutia intregii echipe, dar un plus trebuie acordat Cristinei Neagu”, a spus la finalul jocului Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal. in celalalt meci al grupei, Polonia a invins Tunisia cu 29-23.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.