Nu ne face placere s-o spunem, insa titlul de fata risca sa fie relevant nu doar la figurat, ci si la propriu! Iar asta in conditiile in care, pus pe aceeasi “treapta” cu vrajba stelisto-dinamovista (reliefata nu mai tarziu de saptamana trecuta prin incidentele cu fumigenele aruncate in teren de ambele galerii si incaierarea fanilor stelisti cu fortele de ordine), zvonurile cu privire la derby-ul CFR Cluj – “U” Cluj tind, iata, sa depaseasca granita unui simplu meci de fotbal.

De fapt, amintind de vechea dusmanie ce dainuie intre cele doua grupari ardelene, jocul de duminica, din cadrul ultimei etape a turului, pare sa aiba legatura nu atat cu ostilitatile de pe gazon - daca e sa luam in calcul pozitiile echipelor din clasament, cu “ceferistii” lui Ando in fotoliul de lider si cu “studentii” lui Multescu in postura “cenusaresei” - cat cu amenintarile galeriilor rivale. Care, inarmate, zice-se, cu tot felul de “obiecte contondente”, cocteiluri Molotov si chiar pistoale, lasa sa se inteleaga ca o vor pune de-un adevarat razboi de gherila.

De altfel, nu intamplator, presedintele CFR-ului, Iuliu Muresan, a atentionat ca detine informatii conform carora ultrasii “sepcilor rosii” vor sa introduca pe arena din Gruia substante inflamabile, pentru a da foc astfel stadionului recent modernizat. “Am auzit ca fanii Universitatii vor sa vina cu benzina si sa dea foc la scaune, ca vor sa introduca in stadion fumigene, petarde si torte. In acest sens, tin sa-i anunt ca am instalat camere de luat vederi in tot stadionul si cine va fi prins cu asa ceva va plati scump. Ar fi jenant pentru domnul primar Emil Boc si consilierii locali sa fie nevoiti sa plateasca pagubele facute de galeria echipei pe care o conduc. Oricum, numarul fortelor de ordine va fi marit pentru acest meci. Mai mult, vom controla foarte bine spectatorii, indiferent de locul pe care il vor ocupa”, a declarat Muresan, tot el adaugand ca ar fi pacat ca adversitatea suporterilor sa strice spectacolul fotbalistic. “Fac un apel catre liderii ambelor galerii sa se poarte civilizat. Trebuie sa aratam tuturor ca suntem ardeleni si ca avem un alt nivel de comportament decat suporterii altor echipe din tara”, a subliniat presedintele CFR-ului.

“Nu are nicio relevanta locul ocupat de noi sau de adversarii nostri in clasament. La fluierul arbitrului, toate aceste diferente se vor anula. Cert e ca noi nu ne putem permite decat victoria. Speram ca spectacolul din teren sa nu fie umbrit de eventualele incidente din tribuna”, a precizat, la randu-i, tehnicianul liderului, Ioan Andone, in vreme ce fostul coleg dinamovist si actualul rival de pe banca Universitatii Cluj, Gigi Multescu, a marturisit ca isi doreste un succes care sa-i scoata echipa din postura de “lanterna” a Ligii I.

“Este un joc special, pe care trebuie sa il pregatim ca atare. Stiu ce inseamna acest derby pentru Cluj-Napoca. Pastrand proportiile, meciul de duminica seamana cu Steaua-Dinamo. Oricum, dincolo de speranta ca nu vom avea parte de acte huliganice din partea galeriilor, important e ca fotbalistii mei sunt mult mai ambitiosi ca altadata si dornici astfel de victorie”, a subliniat Multescu.

In ce priveste restul confruntarilor din runda a 17-a (ultima a turului), prea multe n-ar fi de spus. Atata doar ca, scapata de “grija” Ligii si a Cupei UEFA, Steaua este decisa sa castige (azi) in fief-ul “suratei” Gloria Buzau si sa atace, asadar, podiumul clasamentului. La fel ca si Dinamo, care, preluata de cuplul Talnar-Dinu, pare sa nu aiba probleme cu UTA, invingatoarea anterioara a Rapidului - echipa ce, de asemenea, spera intr-o redresare cu artagoasa FC Vaslui, cum de altfel doreste si Urziceniul (cu Mioveni) si Timisoara (la Constanta), toate hotarate, iata, sa nu piarda trena campionatului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.