Atacantul argentinian al echipei CFR Cluj, Christian Fabbiani, a declarat ca prese-dintele clubului, Iuliu Muresan, a inceput deja demersurile pentru ca el sa devina cetatean roman. “Visez sa joc la Euro”, spune el.

Faptul ca selectionerul Romaniei, Victor Piturca, a incercat sa-l convinga pe jucator sa se naturalizeze roman, pentru a putea participa la Euro 2008, l-a facut pe oficialul de la CFR sa apeleze chiar si la Traian Basescu.

“Facem demersuri pentru a vedea daca se poate. Cum sunt de putin timp in Romania, conducatorii au mers sa discute cu presedintele tarii pentru a vedea daca lucrurile pot fi grabite. Cred ca situatia se va rezolva dupa luna decembrie. As fi incantat sa joc pentru Romania la Euro 2008, este ca un Mondial. Romania a facut o figura foarte buna in preliminarii, a castigat grupa in fata Olandei. Pentru mine ar fi ceva special si, daca as imbraca tricoul unei nationale care nu ar fi Argentina, ar trebui sa arat de doua ori mai mult”, a spus Christian Fabbiani, pentru publicatia “Clarin”.

La randul sau, Iuliu Muresan a intarit declaratia acordata de fotbalistul argentinian: “Fabbiani nu poate sa joace in nationala Romaniei pentru ca este prea dur, faulteaza prea des si primeste penalty-uri gratuit. Este o ironie, desigur, dar suntem foarte des atacati cu tri-mitere la Fabbiani. Atat Fabbiani cat si Culio sunt foarte pozitivi si m-au intrebat cum ar putea sa faca sa joace pentru Romania. Altii, insa, nu sunt la fel de pozitivi ca ei. Mie mi-ar face placere sa joace pentru Romania, dar nu cred ca acest lucru este posibil”, a spus Muresan, care incearca sa gaseasca solutii pentru ca mai multi jucatori straini de la CFR sa primeasca cetatenia romana.

Altfel, Fabbiani s-a aratat multumit de evolutiile sale la CFR Cluj: “Facem un sezon istoric. Daca vom continua asa, vom putea juca in Liga Campionilor sau in Cupa UEFA, ceea ce ar fi un vis. Sunt foarte multumit de nivelul la care joc, chiar daca nu am facut pregatirea de vara. Mai am patru ani de contract. Deja am oferte, dar clubul nu vrea sa imi dea drumul, pentru ca sunt foarte multumiti de serviciile mele”.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.