Elevii lui Marius Lacatus n-au reusit sa scoata aseara decat un egal in fata contracandidatei la calificarea in Cupa UEFA, la capatul unui meci in care oaspetii au marcat din singura ocazie periculoasa

Stadion: “Steaua”

Au marcat:
V. Badea ('12) / Senkerik ('79)

Spectatori:
15.000

Arbitri:
A. Hamer 7 - Fr. Crelo 7, C. Holtgen 7 (toti din Luxemburg)

Sezon slab pentru Steaua in Liga Campionilor. Echipa care in editia precedenta strangea cinci puncte intr-o grupa cu Real Madrid, Lyon si Dinamo Kiev, asigurandu-si o noua prezenta in primavara europeana, a clacat de aceasta data fara drept de apel.

GAFA

In majoritatea timpului, partida de aseara a fost la discretia “militarilor”. inceputul a fost aprig, cu elevii lui Lacatus asaltand poarta lui Vaniak. Steaua a reusit sa si inscrie prima oara in minutul 8, prin Rica Neaga, dar golul a fost anulat corect pe motiv de ofsaid. Plutind in aer, deschiderea scorului a venit dupa numai patru minute, cand Vali Badea a marcat dupa o faza curioasa, in care mingea a ajuns in poarta cehilor fara ca macar jucatorul sa fi constientizat acest lucru, ceva in genul unui gol similar marcat de actualul antrenor Lacatus pe vremuri, in poarta lui IFK Goteborg.

Totusi, Steaua a aratat pana la pauza ca o formatie solida, dand senzatia ca bagheta lui Lacatus si-ar fi facut deja simtita influenta magica. Partea a doua a semanat destul de bine cu primul mitan. “Ros-albastrii” au dominat, insa au scazut intensitatea catre final. Cum ocaziile irosite de acelasi Vali Badea se razbuna, oaspetii si-au semnat condica de prezenta pentru Cupa UEFA marcand in minutul 81, la o faza in care Dorin Goian l-a scapat usor din marcaj pe Senkerik, iar atacantul Slaviei l-a executat sec pe Zapata cu capul, din sase metri. Pana la final, de semnalat poate doar disperarea unei echipe care s-a trezit ca a pierdut totul nu aseara, ci mai degraba la infrangerea din tur, de la Praga.