"Nu exista niciun conflict intre mine si Chivu, nationala este o familie unita. Tot ce a aparut este neadevarat, ireal, fabricat. Chivu a facut tot ce a putut pentru a juca cu Albania, dar din pacate nu s-a putut acest lucru. In niciun caz nu poate exista vreun conflict intre mine si jucatorii echipei nationale. La lotul national s-a creat o adevarata familie, iar eu sunt conducatorul ei. Cand pierdem, exista o analiza a jocului, evident, imi spun parerea despre ce a fost bine si rau, dar niciodata nu ma cert cu fotbalistii", a declarat Victor Piturca.

Selectionerul a adaugat ca fotbalistul lui Internazionale Milano nu trebuie sa fie afectat de cele aparute in presa: "Eu tin foarte mult la Cristi. Nu are de ce sa fie afectat. El este baiatul unui om cu care am jucat fotbal si care, din pacate, nu mai este printre noi. In articolul respectiv s-a dorit sa se dea in echipa nationala si, mai ales, in Cristi Chivu", a declarat Piturca.

Declaratia selectionerului este o reactie la un articol publicat in editia de astazi a Gazetei Sporturilor, care a dezvaluit ca selectionerul Victor Piturca si Cristian Chivu au avut un conflict inaintea meciului nationalei cu Albania. Acesta ar fi fost motivul pentru care fotbalistul a fost exclus pentru acel joc din lotul primei reprezentative.