Internationalul francez William Gallas a declarat ca Romania va fi un adversar foarte dificil. Fotbalistul l-a nominalizat pe Adrian Mutu ca fiind unul dintre jucatorii “tricolori” pe care ii apreciaza cel mai mult.

Oamenii de fotbal din Romania nu s-au aratat incantati de componenta grupei de calificare pentru Mondialul din 2010. Cei mai multi acorda Frantei prima sansa si spun ca sortii nu au fost prea ingaduitori. Internationalul roman Razvan Cocis crede ca “tricolorii” pornesc cu sansa a doua in grupa 7.

“Nu stiu daca am avut ghinion sau nu, dar normal ca mi-as fi dorit adversari putin mai accesibili. Am nimerit in cea mai puternica grupa. Dupa Franta, avem a doua sansa, dar asa a fost si cu Olanda si am terminat primii in grupa. Noi si Franta ne vom bate pentru calificare”.

Cu toate ca jucatorii si selectionerul Victor Piturca au fost mai degraba nemultumiti de grupa, se pare ca nici adversa-rilor nu le-a suras faptul ca au picat cu noi. Internationalul francez William Gallas a declarat ca Romania este o echipa “deosebit de dificil de manevrat” si ca Adrian Mutu este unul dintre jucatorii de temut.

“Este o echipa excelenta, cu individualitati mari, ca Mutu de la Fiorentina, in mijlocul unui colectiv solid”. Nici selectionerul francez, Raymond Domenech, nu s-a lasat mai prejos: “in privinta celor mai periculosi adversari, este simplu: Romania este cea mai periculoasa. Au terminat pe primul loc in grupa de calificare la Euro 2008”.

La 8 decembrie se stabileste programul

Reprezentantii federatiilor nationale din Franta, Romania, Serbia, Austria, Lituania si Insulele Feroe se vor intalni la 8 decembrie, la Viena, pentru stabili programul meciurilor din grupa. in cazul in care cei sase oficiali nu vor ajunge la un acord, acestia pot decide stabilirea unei noi intalniri.

In cazul in care negocierile nu se finalizeaza pana la data de 10 ianuarie 2008, programul grupei va fi stabilit de UEFA. Reprezentativele Lituaniei si Insulelor Feroe sunt singurele formatii din grupa 7 care nu s-au calificat vreodata la un turneu final. Lituania a participat la preliminariile competitiilor mondiale sau europene din 1994, dar nu a reusit calificarea la nici una dintre ele.

Grupa 7

Franta
Romania
Serbia
Lituania
Austria
Insulele Feroe

Declaratii optimiste

Dan Petrescu: “La inceput am zis ca e foarte greu, apoi m-am gandit ca Franta nu trece printr-o perioada foarte buna, Serbia a avut o campanie dezastruoasa in preliminariile CE 2008, iar Austria este de batut. Romania se va califica, chiar daca la prima vedere Franta are prima sansa”.

Emeric Ienei: “Franta e Franta, dar nu merge extraordinar, dovada ca a pierdut de doua ori in fata Scotiei. Oricum, sa nu ne luam viteza mare, deoarece nu sunt echipe slabe in aceasta grupa”.

Celelalte grupe pentru CM 2010

Grupa 1

Portugalia
Suedia
Danemarca
Ungaria
Albania
Malta

Grupa 2

Grecia
Israel
Elvetia
Moldova
Letonia
Luxemburg

Grupa 3

Cehia
Polonia
Irlanda de N.
Slovacia
Slovenia
San Marino

Grupa 4

Germania
Rusia
Finlanda
tara Galilor
Azerbaidjan
Liechtenst.

Grupa 5

Spania
Turcia
Belgia
Bosnia
Armenia
Estonia

Grupa 6

Croatia
Anglia
Ucraina
Belarus
Kazahstan
Andorra

Grupa 7

Italia
Bulgaria
Irlanda
Cipru
Georgia
Muntenegru

Grupa 8

Olanda
Scotia
Norvegia
Macedonia
Islanda

Nota: Castigatoarele se califica direct, cele mai bune opt echipe de pe locul doi jucand meciuri de play-off (tur-retur), care vor desemna ultimele patru reprezentative participante la faza finala.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.