A 41-a editie a Trofeului Carpati a adus la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca nationalele feminine de handbal ale Croatiei, Spaniei si Romaniei, care avea sa trimita in teren si a doua reprezentativa, datorita absentei echipei statului Congo.

Bun prilej pentru antrenori de a verifica stadiul de pregatire, toate cele trei formatii urmand sa participe, incepand de duminica, la turneul final al Mondialelor din Franta. Competitia a fost castigata de elevele lui Gheorghe Tadici si Dumitru Musi, invingatoare in toate cele trei meciuri. Cea mai dificila confruntare avea sa fie impotriva nationalei a doua, antrenata de Dumitru Musi, la care au evoluat Talida Tolnai, Roxana Gatzel, Steluta Luca, Roxana Cherascu, Clara Vadineanu, Oana Manea sau Florina Barsan. Dupa o prima repriza incheiata nedecis, 14-14, Luminita Hutupan-Dinu, Tereza Tamas-Paslaru, Ionela Stanca-Galca, Aurelia Bradeanu, Narcisa Lecusanu, Valeria Motogna- Bese, Adriana Olteanu-Nechita, Ramona Farcau-Maier, Simona Gogarla, alaturi de mai tinerele Adina Meirosu, Cristina Neagu, Raluca Ivan, Camelia Balint au luat jocul in serios, impunandu-se cu 27-24.

Surpriza primei zile a produs-o Croatia, venita cu o echipa din care lipseau multe jucatoare de baza, ex-sarboaicele intrecand Spania cu acelasi scor. Nu asa aveau sa stea lucrurile sambata, cand prima noastra reprezentativa a oferit celor aproape 2000 de spectatori un frumos spectacol, invingand Croatia cu 35-24, dupa ce la pauza tabela de marcaj indica o diferenta de sapte puncte, 20-13. Daca in primul meci principalele marcatoare au fost Ionela Stanca (6 goluri) , Aurelia Bradeanu (4) si Adriana Olteanu (4), de data asta au punctat mai mult Valeria Bese si Cristina Neagu, cate 6. Tadici a verificat toate jucatoarele trecute pe lista, folosind-o sporadic pe veterana de 32 de ani Sleluta Luca, putin accidentata.

El a fost multumit de comportarea de ansamblu a jucatoarelor, mentionand ca obiectivul pentru apropiatele campionate ale lumii vizeaza prezenta in semifinale, pentru a prinde turneul preolimpic de anul viitor pe care l-ar putea organiza tara noastra. La incheierea competitiei, cei doi antrenori au anuntat componenta lotului care va continua pregatirea la Moeciu, urmand sa plece vineri spre Franta.

Doua echipe banatene continua in Europa

UCM Resita si Poli Izometal Timisoara sunt primele doua echipe masculine calificate in optimile de finala ale cupelor continentale, respectiv ale Challenge Cup. Handbalistii pregatiti de antrenorul nationalei Aihan Omer au dispus acasa de Lindesberg LIF din Suedia, cu 39-29 (16-11), datorita reusitelor lui Irimescu (12 goluri), Pasic (6), Butulja (4), Kovacevik (4), Ciubotariu (3), Tucanu (2), Cuciula (2), Rohozneanu (2), Pancu (2), Vaidasigan (1), Grozavescu (1). Bucuros de calificare, apreciatul tehnician a declarat la incheierea partidei: “Ne-am pregatit pentru a evita eventualele surprize, iar echipa a jucat asa cum trebuie intr-o asemenea disputa. Diferenta de scor a fost peste asteptarile noastre. Imi pare bine ca nu avem jucatori accidentati, tinand seama ca nu sunt decat 14 in lot. Ne dorim in continuare acelasi parcurs, sperand ca vom pastra trofeul castigat la precedenta editie”.

Jucand tot pe propriul teren, Poli Izometal Timisoara s-a impus in fata formatiei elvetiene Wacker Thun, cu 28-24 (15-13), recuperand astfel diferenta de un gol, 26-27, cu care pierduse intalnirea tur. Pe ansamblu, se poate spune ca a fost un meci echilibrat, in care cel mai bun jucator a fost Mihai Sadoveac, autor a 15 goluri. In aceeasi competitie, Uztel Ploiesti a obtinut o victorie de palmares, 33-31 (19-18) cu Pfadi Winterthur-Elvetia, adversarii mergand mai departe datorita succesului cu 37-19 de pe propriul teren. Ramane acasa si HCM Constanta, pentru prima oara in ultimii cinci ani, formatia dobrogeana ocupand ultimul loc in grupa D a Ligii Campionilor, dupa infrangerea din ultima etapa, 24-38, pe terenul detinatoarei trofeului, THW Kiel-Germania. Alte trei team-uri romanesti au jucat dupa inchiderea editiei ziarului nostru.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.