Tragerea la sorti a preliminariilor CM 2010 va avea loc duminica (ora 17.00, in direct la TVR), dar Romania a evitat deja Anglia, Rusia, Scotia si Suedia.
Alaturi de Austria si Elvetia, organizatoarele Euro 2008, in prim-planul fotbalului mondial isi face din ce in ce mai simtita prezenta Africa de Sud, gazda Mondialelor din 2010. Prinsa pina miercuri cu preliminariile CE, Europa abia acum incepe sa simta vibratiile care vin din emisfera sudica si incearca sa recupereze intirzierea pe care o are fata de celelalte continente, care au inceput deja meciurile de calificare la turneul final de peste doi ani si jumatate. Duminica, la ora 17.00 (in direct la TVR 1), incepe la Durban, in provincia KwaZulu-Natal, un autentic show african al carui punct culminant va fi tragerea la sorti a grupelor preliminare din zona europeana.

Conform punctajului acumulat pina la aceasta data, care va fi oficializat vineri de FIFA, Romania face parte din urna a doua valorica, urmind sa evite citeva adversare incomode, precum Suedia, Scotia, Rusia sau Anglia. Europei ii revin 13 locuri din cele 32 existente la competitia sud-africana, iar pentru ele se bat 53 de nationale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.