Timp de aproape 50 de ani, stelistii si dinamovistii au trait pentru acest meci. De obicei, dupa cele 90 de minute aflau in mare parte daca titlul e mai aproape de Ghencea sau de Stefan cel Mare.

Astazi, miza e mult mai mica. Doar cine invinge mai pastreaza de doi bani sperante la locul secund, deoarece titlul e aproape o utopie. Steaua e pe 7, la 14 puncte de liderul CFR Cluj, in timp ce Dinamo ocupa pozitia a cincea, cu un handicap de 13 puncte.

Chiar daca de obicei punea sume importante la bataie in astfel de meciuri, Gigi Becali e mai zgarcit de aceasta data. “Jucatorii nu vor avea nici o prima de victorie. Au salarii de sute de mii de euro si pana nu apar rezultatele nu le mai dau nici un ban in plus. Meciul cu Dinamo e cel mai important al sezonului. Daca nu castigam, adio titlu!” a spus Becali.

Antrenorul lui Dinamo, Walter Zenga, este in continuare sigur pe postul sau, in ciuda rezultatelor proaste. “De un meci Steaua-Dinamo depind multe. E mai important sa bati rivalele decat sa iei campionatul. Nu e corect sa se spuna ca daca pierdem sunt principalul vinovat. Nu am nici o clauza de reziliere a contractului. Nu stau la Dinamo pentru bani, nu sunt adus de pe strada”.

Referitor la perioada in care a antrenat, cu succes, in Ghencea, Zenga a spus ca atunci a avut mai multa sansa decat la Dinamo. “si la Steaua am inceput mai greu, dar am avut si un anume noroc al rezultatelor. Dar acolo am inceput de la prima etapa a returului, pe cand aici am venit dupa primele sase meciuri”, a declarat italianul.

Dica pleaca sigur la iarna de la Steaua

Atacantul stelist Nicolae Dica, foto dreapta, a declarat ca in luna decembrie va parasi fotbalul romanesc pentru a se transfera in strainatate, admitand si faptul ca Benfica este o posibilitate, informeaza cotidianul portughez Record. “in decembrie las fotbalul romanesc si pe Steaua. in ceea ce priveste Benfica, recunosc ca poate fi o posibilitate, dar pana acum nu este nimic concret. Trebuie sa ma mai gandesc asupra viitorului meu”, a spus Dica.

Conform sursei citate, de jucatorul Stelei mai sunt interesate Aston Villa si Fiorentina. “Dica are contract pana in iunie 2008 si deja a informat conducerea clubului ca nu intentioneaza sa si-l prelungeasca”, a notat Record, care scrie ca suma de transfer ar fi in jur de 4 milioane de euro.

Multi absenti

in afara de Ianis Zicu, de abia revenit de la clinica din Bologna, antrenorul lui Dinamo are la dispozitie intreg lotul. Marius Lacatus are insa ceva probleme. Dupa ce mijlocasul Banel Nicolita s-a accidentat la meciul echipei nationale desfasurat in Bulgaria, atacantul Victoras Iacob si fundasul Ionut Rada au si ei probleme medicale, prezenta lor din primul minut al derby-ului fiind incerta.

400 de jandarmi la meci

Peste 400 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Bucuresti vor asigura conditiile optime de securitate la derby-ul Steaua - Dinamo de azi. Interzicerea comercializarii bauturilor alcoolice in zona stadionului se va face, conform dispozitiei Primariei Sectorului 6, incepand cu ora 16.00. Accesul publicului in stadion se va face incepand cu ora 18.30. Spectatorii nu au voie sa introduca in stadion bauturi alcoolice sau petarde.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.