Prima conferinta de presa a meciului caritabil World Stars-Romanian Stars a avut loc joi la Milano, in prezenta fotbalistilor Figo, Hagi si Gheorghe Popescu, principalii organizatori ai evenimentului care va avea loc anul viitor in Romania, informeaza NewsIn.

"Dorim ca acest eveniment pe care il organizam acum, dupa cele de la Craiova, Timisoara si Cluj, sa fie apogeul primelor trei. Il avem alaturi acum si pe Giga Hagi, cu fundatia lui. Va fi un meci spectaculos, cu tot ce a avut fotbalul romanesc mai bun din '70 pana la ora actuala. Cu ajutorul lui Gica si al lui Luis vom face un eveniment despre care va vorbi intreaga lume", a declarat Gheorghe Popescu ieri, la conferinta de presa care a prefatat la Milano, evenimentul de anul viitor.

Popescu a dezvaluit ca la evenimentul din Romania vor fi invitati si o serie de personalitati sportive din alte discipline in afara fotbalului, pe langa numeroase nume mari ale fotbalului mondial, carora a preferat sa nu le divulge numele.

Gheorghe Hagi a marturisit ca ideea de a organiza un meci cu prietenii lui Figo i-a venit dupa ce a participat la retragerea acestuia de la Lisabona, din primavara, dar primele planuri pentru evenimentul de anul viitor au fost initiate dupa organizarea meciului demonstrativ de la Cluj, dintre echipele de veterani ale Romaniei si Olandei.

"Sunt bucuros ca sunt langa Luis. Speram sa aduca jucatori foarte cunoscuti si sa se simta bine in Romania. Vor fi pe teren jucatori determinanti, vrem sa oferim un spectacol deosebit, dar nu vom uita nici de partea financiara, pentru ca in primul rand acesta este un meci caritabil", a declarat Hagi.

"Vreau ca in numele fundatiei Luis Figo sa va multumesc pentru posibilitatea de a participa la acest meci caritabil. Pentru prima data de cand organizez asemenea evenimente, fundatia mea va face un meci caritabil in afara granitelor Portugaliei. Obiectivul principal este acela de a ajuta. Invit tot poporul roman sa participe la o partida unica. Sper ca acest meci sa ne uneasca si mai mult", a declarat Luis Figo.

Fotbalistul lui Inter Milano a marturisit ca prietenia dintre el si romanii Hagi si Popescu a contat foarte mult atunci cand a acceptat organizarea acestui eveniment si a depanat cateva amintiri cu fostii sai colegi de la Barcelona, Hagi si Popescu. Hagi, care a povestit cu placere de "duelurile unu la unu" cu Figo din campionatul spaniol si de la nationala l-a gratulat pe portughez: "Cand Figo a venit la Barcelona avea doar 21-22 de ani, dar am avut onoarea sa cunosc un profesionist adevarat. Nu pleca niciodata de la antrenamente pana cand nu ii iesea totul asa cum dorea el".

Inaintea inceperii conferintei de presa, Hagi, Figo si Popescu au acordat autografe pe tricourile pe care le vor scoate la licitatie la meciul caritabil. In timp ce Hagi si Popescu si-au pus semnatura pe tricourile nationalei cu numerele 10, respectiv 6, Figo a dat autograful pe tricoul lui Inter cu numarul 7.

Fundatia lui Luis Figo a organizat diverse meciuri caritabile care s-au desfasurat din doi in doi ani, in mai multe orase din Portugalia. Ultimul eveniment a fost retragerea fotbalistului din nationala portugheza, care a avut loc in primavara, la Lisabona.

Orasul care va gazdui meciul dintre Stelele Lumii si Stelele Romaniei nu a fost stabilit, iar potrivit spuselor lui Gheorghe Popescu la luarea deciziei finale va conta cel mai mult partea financiara.

Cu prilejul organizarii meciului dintre "Prietenii lui Figo" si "Stelele fotbalului romanesc", fundatia lui Gheorghe Hagi va debuta in organizarea meciurilor caritabile, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.