Ziarele si televiziunile din Anglia au criticat dur jocul prestat de nationala Albionului, care a ratat ieri seara calificarea la turneul final din 2008, si sustin ca selectionerul Steve McClaren va fi demis de catre Federatie, informeaza NewsIn.

"Fara folos, jalnic, insipid, moale, disperat, o mizerie", a scris tabloidul The Sun despre jocul echipei nationale a Angliei. Ziarul mai noteaza ca partida pierduta in fata Croatiei a fost ultimul joc al lui McClaren la prima reprezentativa. "Anglia este gluma fotbalului european", mai scrie tabloidul.

"Dupa ce Israelul a mai adus o raza de speranta, Anglia a decis sa se sinucida, condusa de portarul Scott Carson, care prin boacanele pe care le-a facut, ne-a adus ratarea calificarii. Mai rau de atat nu se putea. Aceasta infrangere este la fel ca si egalul cu Polonia de acum 34 de ani, care ne-a costat locul la Campionatul Mondial din 1974. A intrat in vitrina rusinii echipei nationale", mai noteaza presa engleza.

Cotidianului Daily Mail scrie ca "genaratia de aur" a nationalei si-a incheiat cariera internationala cu un esec. "In ultimul deceniu, Anglia a incercat sa-si demonstreze ca este o natiune care merita respect si care a fost construita in jurul unor fotbalisti precum David Beckham, Gary Neville, Sol Campbell, Michael Owen sau David James. Din pacate, obiectivul se pare ca a fost prea mare pentru ei", se mai arata in cotidianul englez.

The Daily Telegraph mentioneaza ca Federatia Engleza de Fotbal se va reuni in aceasta dimineata pentru a decide demiterea antrenorului Steve McClaren, pe care il considera cel mai ghinionist tehnician din lume.
Anglia, care avea nevoie de un egal pentru a se califica, a pierdut miercuri cu 2-3 meciul de pe teren propriu in compania Croatiei si va rata primul turneu major dupa Campionatul Mondial din 1994.

Toate acestea in timp ce, presa sportiva din Romania a titrat „Liber la destrabalare”, pentru fotbalistii romani care au obtinut calificarea la Euro2008.

„EUFORIE. Dupa 8 ani, tricolorii au avut din nou motive sa faca traditionala hora a bucuriei ce marcheaza calificarea”, scrie ProSport. Aceasta pentru ca, nationala de fotbal a Romaniei a castigat ieri sera, partida contra Albaniei, scor 6-1, si a terminat pe primul loc Grupa G de calificare pentru Campionatul European din 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.