Cunoscutul actionar sustine ca anual se vireaza 2,5 milioane de euro Ministerului Internelor. Contractul de asociere prevede insa plata lunara a 50% din incasarile pe bilete, dar nu mai putin de 4.000 de euro.
Dinamo este unul dintre putinele cluburi din Romania ramase amiabil in siajul unor ministere dupa ce FIFA a impus „privatizarea“ fotbalului. Dupa conflictele dintre Steaua lui Becali si Ministerul Apararii Nationale pe terenul din Ghencea si vesnicele negocieri dintre Copos si Ministerul Transporturilor, a inceput si la Dinamo un razboi intern. Vicepresedintele FC Dinamo, Vasile Turcu, a declarat pentru MEDIAFAX ca gruparea din Soseaua Stefan cel Mare plateste anual 2,5 milioane de euro chirie pentru stadion si pentru baza sportiva de la Saftica.

„Nu ne tine nimeni de pomana aici. Platim foarte mult, doua milioane si jumatate de euro pe an. Se tot vorbeste de echipa Ministerului Internelor, dar nu e adevarat. Sintem sclavii Ministerului Internelor si ai Clubului Sportiv Dinamo“, a declarat Turcu. De fapt, conform unui contract de asociere intre FC si CS Dinamo, fotbalul plateste 50% din incasarile pe bilete, dar nu mai putin de 4.000 de euro lunar, dat fiind ca in multe luni ale anului nu are loc nici un meci, iar multe partide se desfasoara cu putini spectatori. „Nici vorba de asemenea sume, poate in toti anii de colaborare, incluzind aici si investitiile in infrastructura“, au precizat si surse din cadrul CS Dinamo, club care va anunta in zilele urmatoare o cifra exacta a sumelor platite de societatea care administreaza fotbalul. In plus, 52 de miliarde din bugetul MI pe 2006 au fost repartizate pentru modernizarea Parcului Sportiv Dinamo, incluzind aici si stadionul pe care evolueaza echipa de fotbal.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.