Reprezentativele tricolore incearca sa obtina biletele pentru Beijing

Ajuns intr-un con de umbra alarmant din motive multiple, voleiul romanesc se straduieste de ceva timp sa revina in elita internationala, incercand sa reediteze macar performantele tricolore de odinioara, cand reprezentativele de seniori si senioare erau nelipsite de la turneele finale. Si chiar daca prezenta la JO de la Beijing este un obiectiv indraznet si foarte greu de atins, nationala feminina pregatita de Florin Grapa, cat si cea masculina antrenata de Gheorghe Cretu, incearca in aceasta perioada sa se reacomodeze cu atmosfera intrecerilor de anvergura si, de ce nu, sa prinda o conjunctura favorabila care sa le propulseze spre JO 2008.

De altfel, constient ca minunile sunt greu de realizat peste noapte, presedintele FRV, Gheorghe Visan, a spus ca voleiul autohton trebuie sa reinvete pas cu pas drumul spre marea performanta si sa ajunga intr-un viitor apropiat macar sa "copieze cea mai valoroasa performanta, bronzul de la JO 1980".

Au trecut aproape trei decenii de cand reprezentativa masculina de volei a Romaniei obtinea medaliile de bronz la JO 1980 de la Moscova, performanta ramasa singulara, din pacate, in istoria sportului autohton de la fileu. De atunci, voleiul masculin tricolor s-a tot afundat in subsolul topului international, in ciuda numeroaselor semnale de alarma trase de specialisti, in vreme ce voleiul feminin s-a tot chinuit sa tina steagul sus, bifand numeroase prezente la Europene sau Mondiale. De ceva vrem insa, lucrurile au inceput sa se miste din nou, FRV incercand cu disperare sa gaseasca solutii pentru ca reprezentativele autohtone sa redescopere, incet, dar sigur, dulcele gust al performantei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.