Oltchim Rm. Valcea a castigat al patrulea meci din grupa D a Ligii Campionilor, 34-28 (18-9) cu Ferencvaros Budapesta si ramane pe primul loc, cu maximum de puncte (8), urmata de danezele de la Viborg (5 p), care au remizat cu Buducnost, 31-31.

Ambele echipe si-au asigurat, practic, califcarea in sferturile de finala ale competitiei numarul 1 a handbalului de pe continentul nostru , ceea ce constituie o premiera pentru sportul cu mingea mica din Romania. Fetele antrenate de Gheorghe Tadici si Popa Sevisteanu au controlat partida, conducand, la un moment dat, cu 11 goluri, dupa care s-au relaxat, permitand adversarelor sa reduca diferenta. Cei aproape 3000 de spectatori le-au incurajat in permanenta pe jucatoarele noastre, straduindu-se sa nu intre in clinciuri cu suporterii formatiei maghiare. Principala marcatoare a fost Adina Meirosu (9 goluri), secondata de Ramona Maier (7), Adriana Oltean (7), Ionela Stanca (4), Steluta Luca (2), Narcisa Lecusanu (2), Oana Manea (2) si Valeria Bese (1). Au mai evoluat Luminita Dinu, Talida Tolnai, Roxana Gatzel, Raluca Ivan, Roxana Cherascu, Adriana Tacalie.

Exigent cum il stim, antrenorul Tadici si-a felicitat la final elevele, dar le-a mustruluit in momentele de pauza, din ultimul sfert de ora, cand au permis oaspetelor sa se apropie pe tabela de marcaj. Pentru marea majoritate a handbalistelor de la Oltchim urmeaza participarea la Trofeul Carpati, de la Cluj-Napoca, din perioada 23-25 noiembrie, apoi turneul final al Mondialelor din Franta, in prima jumatate a lunii decembrie. Dupa care vor sustine ultimele doua meciuri din grupa D a Ligii Campionilor, ambele in deplasare, la Viborg, pe 2 ianuarie si la Buducnost Podgorica, noua zile mai tarziu si apoi partida derby din Liga Nationala, cu Rulmentul Urban Brasov.

Tot in Liga Campionilor, dar in competitia masculina, a jucat HCM Constanta, care avea nevoie de un succes cu Hammarby IF-Suedia, in fata propriilor suporteri, la cel putin noua goluri, pentru a continua parcursul european in Cupa Cupelor. Nu a reusit decat o victorie de palmares, 32-30 (14-10), ramanand astfel pe ultimul loc in grupa B, dominata de germanii de la THW Kiel, detinatorii trofeului, invingatori cu 32-24 in dauna gruparii franceze Montpellier.

Alte doua echipe romanesti au castigat primul meci sustinut in deplasare: Steaua s-a impus cu 28-27 (15-17) la Sandefjord TIF (Norvegia), in Cupa Cupelor, iar UCM Resita cu 35-34 (15-17) la suedezii de la Orebro, in Challenge Cup. In schimb, PoliIzometal Timisoara a fost infranta la un singur gol, 26-27 (12-11) de formatia elvetiana Wacker Thun, in Challenge Cup. Ieri, dupa inchiderea editiei ziarului, s-au disputat partidele Dunaferr-Dinamo Baumit (in Cupa EHF) si Winterthur-Uztel Ploiesti, in Challenge Cup. Intalnirile revansa vor avea loc la sfarsitul saptamanii, formatiile noastre urmand sa evolueze “acasa”.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.