Meciul din aceasta seara are trei mize: eternul duel cu vecinii de la sud de Dunare, revansa dupa acel 2-2 halucinant de la Constanta si obtinerea unei posturi mai favorabile la tragerea la sorti pentru Euro 2008.

In lipsa lui Adrian Mutu, despre care se spune ca nu este accidentat asa grav si ca, de fapt, a fost rugat de condu­catorii Fiorentinei sa nu se expuna tratamentului dur al bulgarilor, selectionerul Victor Piturca nu s-a mai ascuns ca de obicei.

LA VEDERE

La antrenamentul oficial pe care echipa nationala l-a sustinut ieri-dimineata pe Stadionul “Vasil Levski” din Sofia, Piturca si-a etalat in mod clar intentiile. in lipsa unei mize veritabile, selec­tionerul a lasat deoparte traditionala secretomanie si permitand tuturor sa se lamureasca in privinta formulei de start. Fata de confruntarea cu Olanda, de la Constanta, care a parafat practic calificarea la “europenele” din Austria si Elvetia, in primul “11” vor aparea Florentin Petre si Daniel Niculae in locul lui Banel Nicolita si Adrian Mutu. Antrenamentul tricolorilor a durat aproximativ o ora si jumatate, iar la finalul sedintei selectionerul a comandat un joc “11 contra 11”. Pe parcursul acestui meci-scoala, Piturca a efectuat trei schimbari in formatia titularilor: Banel Nicolita l-a inlocuit pe Florentin Petre, Ionut Mazilu pe Ciprian Marica si Razvan Cocis pe Daniel Niculae. La antrenamentul oficial al nationalei au asistat presedintele FR de Fotbal, Mircea Sandu, dar si directorul general Ionut Lupescu.

MISTER

De partea cealalta, antrenorul Bulgariei, Dimitar Penev, incearca sa-si ascunda cat poate stra­tegia. “Mi-am luat masuri de pre­cautie, pentru a nu se afla primul 11, desi o parte din informatii a aparut deja in presa. Totusi, s-ar putea sa mai apara niste surprize pana la ora meciului, tinand cont de starea precara a terenului si de accidentari”, a declarat Penev. Tehnicianul bulgar are ambitii mari in privinta rezulta­tului. “Suporterii ar merita un joc bun al primei reprezentative, natio­nala a avut nevoie intotdeauna de sprijinul suporterilor sai. Ju­cam la vic­torie, desi nu mai avem prac­tic nici un fel de sanse. Totusi, orice im­presie buna pe care o va face Bulga­ria ne va spori sansele pentru o cali­ficare la Cupa Mondiala din 2010.”


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.