Forul federal a decis ca palmaresul Politehnicii Timisoara apartine gruparii lui Iancu, desi instanta de la Lausanne i-a dat castig de cauza lui Zambon
Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a FRF a anuntat ca palmaresul Politehnicii Timisoara apartine membrilor fondatori si, avand in vedere ca acestia s-au asociat cu gruparea condusa de Marian Iancu, echipa din Banat va reveni din sezonul urmator la vechea denumire, Politehnica Timisoara. Decizia vine dupa ce FIFA a solicitat, la mijlocul lunii februarie, FRF, printr-o adresa oficiala, sa puna in aplicare decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, care era favorabila lui Claudio Zambon, reprezentantul oficial al Politehnicii Timisoara, echipa din Liga a IV-a!

Dupa ce stabilise ca decizia TAS sa se aplice unei grupari de juniori a lui FCU Politehnica, FRF a transmis pe 14 iunie, catre "Poli" Timisoara, club prezidat de Marian Iancu, dupa un lung sir de tergiversari si interventii ale FIFA, o instiintare prin care gruparea banateana este informata de punerea in aplicare a hotararii de la Lausanne in cazul palmaresului. Comitetul Executiv al FRF a dispus prin hotararea din data de 12 iunie 2007 punerea in executare a hotararii TAS din 5 decembrie 2006, prin care SC FCU Politehnica Timisoara & Invest SA (n.r. - denumirea juridica sub care activeaza in Liga I Poli Timisoara) a fost obligata, printre altele, la urmatoarele: sa isi schimbe denumirea pentru a nu exista riscul de a fi confundata cu SC FC Politehnica Timisoara SA (n.r. - clubul patronat de italianul Claudio Zambon); sa nu foloseasca istoricul persoanei juridice SC FC Politehnica Timisoara SA de la infiintare si pana in prezent; sa nu imite culoarea violet, in masura in care aceasta este inregistrata ca marca la OSIM; sa achite penalitati in valoare de aproximativ 300.000 de euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.