"Domnia" lui Walter Zenga la Dinamo se apropie de sfirsit. Italianul mai are de stat in Stefan cel Mare doar 33 de zile, adica fix pina pe 16 decembrie, cind se termina prima parte a sezonului.

Din 2008, pe banca tehnica a campioanei en-titre se va afla, mai mult ca sigur, Ioan Ovidiu Sabau, actualul antrenor al Gloriei Bistrita. Interesant este faptul ca prima optiune a sefilor dinamovisti poarta numele Razvan Lucescu, insa tehnicianul de la FC Brasov lasa impresia ca va continua sub Timpa. Aseara, fostul "principal" de la Rapid urma sa dea un raspuns final ofertei inaintate de Cristi Borcea. Actionariatul FC Dinamo l-a mandatat pe Cristi Borcea sa rezolve problema bancii tehnice, solutia pastrarii lui Walter Zenga si pentru retur fiind exclusa. Borcea are doua variante: Razvan Lucescu sau Ioan Ovidiu Sabau. Optiunea numarul 1 este Lucescu, insa sansele ca aceasta sa se concretizeze sint foarte mici. Tehnicianul divizionarei secunde FC Brasov trebuia sa dea aseara un raspuns definitiv la oferta inaintata de FC Dinamo. Exista informatii ca fostul antrenor al Rapidului nu doreste sa preia din iarna echipa din Stefan cel Mare, el dorind sa promoveze mai intii Brasovul in Liga 1, inainte de a parasi gruparea de sub Timpa.

"Il Luce" insista pentru Dinamo

Antrenor la Sahtior Donetk, in Ucraina, Mircea Lucescu nu este strain de negocierile pe care Cristi Borcea le poarta cu fiul sau. Exista informatii conform carora Lucescu senior insista pentru ca Razvan sa accepte oferta dinamovistilor. De altfel, tehnicianul "minerilor" a venit in tara luni seara si se pare ca vrea sa-l convinga pe Razvan de oportunitatea semnarii unui contract cu gruparea din Stefan cel Mare.
Razvan Lucescu a antrenat doar formatii in cariera sa: FC Brasov si Rapid, obtinind performante notabile doar cu echipa giulesteana. In sezonul 2005/2006, Rapidul lui Lucescu jr. a jucat in sferturile de finala ale Cupei UEFA, dupa ce a eliminat din competitie cluburi de renume din Europa, ca Feyenoord Rotterdam, Hertha Berlin si SV Hamburg. Tot in sezonul 2005/2006, "feroviarii" au pierdut titlul in Liga 1 in ultima etapa, in fata Stelei. In palmaresul lui Razvan Lucescu sint doua Cupe ale Romaniei (2006 si 2007).

Dupa ce a adus Rapidului a doua Cupa a Romaniei consecutiva, Razvan Lucescu si-a dat demisia din functia de antrenor principal, preferind sa preia echipa FC Brasov, acolo unde deja lucra fostul presedinte din Giulesti, Dinu Gheorghe. La timona "stegarilor", Lucescu jr. a strins 37 de puncte dupa 14 etape, aflindu-se in fruntea clasamentului Seriei I, la opt puncte de ocupanta locului 2, CS Otopeni.

Sabau - ofertat in doua rinduri

In cazul unui refuz foarte probabil al lui Razvan Lucescu, Cristi Borcea intra pe varianta de 100% Ioan Ovidiu Sabau. Antrenorul Gloriei Bistrita nu se afla pentru prima data in vizorul campioanei. Dinamovistii l-au mai dorit si in vara trecuta, inainte ca Mircea Rednic sa fie numit "sef" la echipa. Ultima data cind s-a vehiculat numele lui Sabau a fost chiar dupa plecarea lui Rednic, in luna septembrie, pina sa fie instalat Walter Zenga. De fiecare data, Sabau a ramas la Bistrita, presedintele Jean Padureanu nefiind de acord cu o despartire. De data aceasta, tinind cont si de ultimele rezultate mai slabe ale ardelenilor, este posibil ca "Lordul" sa-i aprobe lui Sabau "transferul" la Dinamo.

FC Dinamo intra la cheltuieli

La Dinamo, vor fi cheltuieli mari in aceasta iarna. Demiterea lui Walter Zenga costa 300.000 de euro (salariul pe un an al italianului), pentru ca actualul antrenor nu vrea sa plece singur, ci impins de la spate. Apoi, daca "principal" va fi numit Razvan Lucescu, actionarii vor fi nevoiti sa puna la bataie circa 400.000 de euro, contractul pe care tehnicianul Brasovului il va avea in Stefan cel Mare. Ca o paranteza, Lucescu jr. cistiga sub Timpa 250.000 de euro. Nu in ultimul rind, dinamovistii trebuie sa fie activi si pe piata transferurilor. Lotul de jucatori trebuie improspatat, iar asta inseamna cheltuieli in plus. Este, totusi, posibil ca Dinamo sa vinda citiva fotbalisti, in iarna, pentru a echilibra bugetul clubului.

Obiective diferite

Daca va accepta sa vina antrenor la Dinamo, Razvan Lucescu trebuie sa salveze sezonul in curs. Obiectivul pe care i-l va impune Cristi Borcea va fi cel putin locul 2 in campionat, plus cistigarea Cupei Romaniei. Pe de alta parte, Ioan Ovidiu Sabau nu va avea aceasta presiune pe umeri. "Motul" va trebui sa restructureze lotul din temelii, Dinamo urmind a pune baza pe o echipa tinara, de viitor, care sa atace performanta abia in sezonul urmator.

Cu nevestele la munte

Spre deosebire de actionari, jucatorii dinamovisti sint multumiti ca il au antrenor pe Walter Zenga. Dupa infringerea din derbiul cu Rapid, italianul le-a dat liber fotbalistilor pina vineri, o minivacanta la care nu sperau "vedetele" din Stefan cel Mare, dupa ultimele rezultate. Profitind de timpul liber, Claudiu Niculescu, Flavius Stoican si Catalin Munteanu si-au luat nevestele si-au plecat la munte, sa se distreze pe Valea Prahovei. Conducerea clubului a decis sa scurteze "concediul" impus de Zenga si i-a anuntat atit pe jucatori, cit si pe antrenori ca reunirea va avea loc joi, nu vineri, la Saftica.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.