Finantatorul Rapidului, George Copos a declarat ieri, ca evolutiile echipelor romanesti din acest an in cupele europene demonstraza lipsa de valoare a campionatului intern si considera ca in acest moment „fotbalul romanesc este in mocirla”, informeaza NewsIn.

"Fotbalul romanesc este in mocirla, la o diferenta de 50 de ani de fotbalul european. Anul acesta nu am contat in Europa si nu vom mai conta daca vom continua in acest fel. Ne vom opri practic la circul din campionatul intern. Nu avem valoare si din cauza infrastructurii, iar faptul ca avem un singur stadion de trei stele si acela facut de comunisti, spune multe (n.r. Copos face referire la stadionul Steaua). Noi trebuie sa formam noi caractere, dar din pacate de 17 ani nu am facut nimic", a declarat Copos.

Finantatorul Rapidului a mai spus ca unul dintre motivele pentru care in acest an nu s-au mai inregistrat rezultate pozitive in competitiile europene il constituie si scandalurile din campionatul intern. "Probabil ca scandalurile din fotbalul romanesc au contribuit la o participare modesta a echipelor in cupele europene. In aceste conditii va fi greu ca echipa nationala sa faca ceva la EURO 2008", a afirmat Copos.

Rapid si Dinamo nu au reusit in acest an sa se califice in grupele Cupei UEFA, iar Steaua pastreaza sanse teoretice de a ajunge in primavara europeana dupa ce a fost eliminata ieri seara din Liga Campionilor, in urma infrangerii in fata Sevillei, scor 0-2.

De asemenea, oficialul rapidist s-a aratat dezgustat de felul in care sunt tratati oamenii care investesc in fotbal in Romania. "Toti stiu doar sa dea in Becali, Copos sau Iancu, care baga bani in fotbal din propriul buzunar. Noi am fost mai naivi si am investit in acest fotbal, dar nu avem niciun sprijin. Eu negociez de mai mult de sase luni cu domnul Victor Orban pentru refacerea stadionului si nu am ajuns la niciun rezultat. Ce pot eu sa fac in aceste conditii?", a conchis Copos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.