Marele fotbalist pitestean povesteste, intr-o carte secreta a lui Ioan Chirila care va aparea anul viitor, din culisele marginalizarii sale la CM din Mexic.
Nicolae Dobrin a murit luna trecuta luind cu el in mormint adevarul despre unul dintre cele mai controversate episoade ale fotbalului romanesc - absenta sa de la meciurile CM din Mexic. Viata extrasportiva care l-a deranjat pe selectionerul Angelo Niculescu, neadaptarea la clima sau scandalurile legate de banii cistigati de marele fotbalist pitestean la poker au fost doar citeva ipoteze ale tinerii sale pe tusa la Guadalajara 1970.

Unul dintre manuscrisele ramase in sertarele lui Ioan Chirila face, peste decenii, lumina in acest scandal. Nicolae Dobrin povesteste in „Ultimul crai“, o carte pe care Fundatia artEST o va edita la inceputul anului viitor, ca refuzul sau de a juca fotbal la Dinamo a fost cintarit decisiv in scandalul din Mexic, selectionerul Angelo Niculescu nefiind blamat de pitestean. „Adevarul e ca nea Angelo, care e un oltean inchis si incapatinat, n-a fost chiar vinovatul principal pentru ceea ce se spune astazi ca a fost 'crima nefolosirii lui Dobrin>> la 23 de ani. Mi-am dat seama atunci, si nu o data, ca mocneste un complot dinamovist. Poate ca e prea mult spus complot, pentru ca eram niste pusti, dar tot acolo ajungem.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.