Portarul formatiei italiene Fiorentina, Sebastien Frey a declarat ca atacantul roman Adrian Mutu este unul dintre cei mai importanti jucatori ai echipei si, din punctul de vedere al valorii, se afla in topul primilor zece atacanti din lume, informeaza NewsIn.

"Adrian este un mare jucator, iar cand el este pe teren, Fiorentina este o echipa si mai mare. In postul de atacant, Mutu este in primii zece din lume", a declarat Frey, dupa ce a fost intrebat ce parere are in legatura cu numele dat de fanii italieni lui Mutu, "Fenomenul". "Chiar daca Prandelli a spus ca sunt la fel de important ca un atacant, eu vreau sa-i las deoparte pe prietenii mei Pazzini, Mutu si Vieri si sa ma transform in Trezeguet", a declarat fotbalistul formatiei italiene, cotidianului italian, Corriere della Sera.

Frey s-a referit si la posibilitatea ca Fiorentina sa castige titlul de campioana la finalul sezonului. "Exista aceasta posibilitate, iar noi ne dorim acest lucru. Jocul prestat de noi a crescut in ultimul timp, dar acum trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant. Nu exista o echipa mai puternica, dar Inter joaca foarte bine, iar eu sper ca in meciul direct sa demonstam ca suntem mai valorosi. Inter are un lot de jucatori incredibili", a adaugat Frey.

"Fiorentina seamana cu Arsenal. Vorbim despre doua echipe care doresc numai victoria", a adaugat fotbalistul francez. Intrebat ce parere are despre Gianluigi Buffon, despre care s-a spus ca este cel mai bun portar, Frey a afirmat: "Gigi este un campion, dar martienii traiesc pe Marte. In Italia sunt portari mari, nu numai Buffon".

Colegul lui Adrian Mutu a afirmat ca secretul defensivei echipei este prietenia dintre jucatori, si ca formatia lui Prandelli a reusit sa treaca usor peste plecarea lui Toni. "Luca este unul dintre cei mai buni atacanti din lume, iar plecarea lui ne-a obligat sa aducem ceva in plus, iar acest lucru se vede in clasament, unde suntem pe locul secund. Pentru a fi alaturi de echipele mari din Europa, Fiorentina trebuie sa mai achizitioneze niste campioni, si exista posibilitatile materiale", a mai declarat Frey.

Fiorentina ocupa locul 2 in Serie A, cu 23 de puncte, cu doua mai putin decat liderul Internazionale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.