"Adrian este un mare jucator, iar cand el este pe teren, Fiorentina este o echipa si mai mare. In postul de atacant, Mutu este in primii zece din lume", a declarat Frey, dupa ce a fost intrebat ce parere are in legatura cu numele dat de fanii italieni lui Mutu, "Fenomenul". "Chiar daca Prandelli a spus ca sunt la fel de important ca un atacant, eu vreau sa-i las deoparte pe prietenii mei Pazzini, Mutu si Vieri si sa ma transform in Trezeguet", a declarat fotbalistul formatiei italiene, cotidianului italian, Corriere della Sera.

Frey s-a referit si la posibilitatea ca Fiorentina sa castige titlul de campioana la finalul sezonului. "Exista aceasta posibilitate, iar noi ne dorim acest lucru. Jocul prestat de noi a crescut in ultimul timp, dar acum trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant. Nu exista o echipa mai puternica, dar Inter joaca foarte bine, iar eu sper ca in meciul direct sa demonstam ca suntem mai valorosi. Inter are un lot de jucatori incredibili", a adaugat Frey.

"Fiorentina seamana cu Arsenal. Vorbim despre doua echipe care doresc numai victoria", a adaugat fotbalistul francez. Intrebat ce parere are despre Gianluigi Buffon, despre care s-a spus ca este cel mai bun portar, Frey a afirmat: "Gigi este un campion, dar martienii traiesc pe Marte. In Italia sunt portari mari, nu numai Buffon".

Colegul lui Adrian Mutu a afirmat ca secretul defensivei echipei este prietenia dintre jucatori, si ca formatia lui Prandelli a reusit sa treaca usor peste plecarea lui Toni. "Luca este unul dintre cei mai buni atacanti din lume, iar plecarea lui ne-a obligat sa aducem ceva in plus, iar acest lucru se vede in clasament, unde suntem pe locul secund. Pentru a fi alaturi de echipele mari din Europa, Fiorentina trebuie sa mai achizitioneze niste campioni, si exista posibilitatile materiale", a mai declarat Frey.

Fiorentina ocupa locul 2 in Serie A, cu 23 de puncte, cu doua mai putin decat liderul Internazionale.