Rezultatele celor trei pugilisti - Marius Bogdan Dinu, de 21 de ani, Ronald Gavril, de 21 de ani si Gabriel Iulian Stan, de 20 de ani - la aceste Mondiale au fost anulate, in urma purtarii lor necorespunzatoare si rusinoase.

Richard Baker, responsabilul pentru relatii publice al AIBA, a anuntat ca tinerii au fost surprinsi de camerele de supraveghere dintr-un magazin in timp ce furau. "AIBA considera aceasta conduita drept inacceptabila si incompatibila cu codul sau etic", potrivit unui comunicat in care se adauga ca cei trei pugilisti au primit ordin sa revina in tara insotiti de antrenorul-sef al delegatiei romane.

"Acest comportament lezeaza imaginea AIBA si a boxului in general", a spus presedintele AIBA, taiwanezul Wu Ching-Kuo. "Aceste masuri luate demonstreaza ca AIBA va fi total intransigenta fata de orice comportament neadecvat in si in afara ringului si reamintesc ca toti antrenorii sunt responsabili pentru atletii lor in fiecare moment al competitiei", a subliniat Wu Ching-Kuo.

Cei trei au fost suspendati pe viata din lumea boxului, comenteaza NewsIn.