Daca pierd in deplasarile de azi, Franta si Spania risca sa ramina cu sanse doar pentru baraj. Cele doua vor intilni Israel, respectiv Serbia-Muntenegru.

Pe langa meciurile din grupa Romaniei, in Europa mai sint programate astazi alte 18 partide contind pentru preliminariile Cupei Mondiale 2006. Derby-ul grupei a II-a se disputa in Ucraina, unde Danemarca isi joaca ultima sansa pentru ocuparea in final a fotoliului de lider, care asigura calificarea directa. Reprezentativa care a trimis Romania in fata televizorului la Euro 2004 poate pierde insa si contactul cu locul secund, in cazul in care Grecia invinge acasa pe Albania. Campionii europeni n-au uitat de esecul suferit in deplasarea din Albania, Sindicatul Jurnalistilor Eleni facind un apel catre membrii sai pentru a "evita exagerarile jurnalistice care provoaca comportamente extremiste si xenofobe". Intr-o situatie dificila se gaseste si bronzul mondial, Turcia, care ramine in cursa de calificare doar daca obtine trei puncte in partida din Georgia.

Criza in Franta

A treia remiza alba in fata propriilor suporteri, din tot atitea posibile, i-a pus in garda pe francezi, care se tem de un esec in Israel. "Trebuie sa fim ca niste razboinici in Israel si sa marcam", a declarat fundasul GaŽl Clichy, sustinut de Trezeguet, golgheterul in activitate al Cocosului Galic: "Mergem in Israel sa cistigam". A treia echipa a grupei care are sanse reale de calificare, Elvetia, poate profita de rezultatul partidei de la Tel Aviv, meciul ei impotriva Ciprului anuntindu-se mult mai usor decit intilnirea de simbata trecuta, cu Franta.

Derby-ul zilei se anunta insa a fi cel din Serbia, care va primi vizita Spaniei. Surprinzator, ibericii ocupa locul secund in grupa a VII-a, la doua puncte in spatele adversarilor de astazi. Astfel, obiectivul elevilor lui Aragones este victoria, desi spaniolii nu pot risca prea mult, pentru ca, in cazul unui esec, ar pierde contactul cu pozitia de lider. "Nu este un meci decisiv, dar este foarte important. Daca invingem, depinde doar de noi sa ne calificam", a declarat Casillas, in timp ce Pablo a lamurit problema atmosferei infernale: "Publicul nu joaca".