In schimb, patronul Stelei s-a luat de guvernamentalul George Copos, pe care l-a acuzat de lipsa de patriotism

Gigi Becali, patronul Stelei, a surprins ieri luandu-i apararea lui Mircea Sandu, pe care nu il considera responsabil pentru esecurile echipei nationale.

"N-are de ce sa-si dea demisia Mircea Sandu. Daca vrea el sa raspunda ca este sef, treaba lui, dar n-are nici o vina. Nu vad unde este vina lui Mircea Sandu, ce sa faca, sa antreneze el? Este problema lui ca se ocupa de gratare si sprituri. Numai are voie sa faca gratare daca este la FRF? In calificarea asta n-are nici o vina. Daca nu ne-am calificat de trei ori, hai, sa spunem superstitie, dar altceva? Vinovat pentru meciul cu Olanda sau de necalificare oricum nu este. Probabil de administrare, asta da", a spus patronul Stelei. Becali a spus ca nu vede un inlocuitor al sefului FRF. "Sa stea Mircea Sandu, cu ce ma deranjeaza? Imi da mie bani Mircea Sandu, ce am eu cu el? Nu ii poti pune in spate necalificarea. Oricum, nu vreau sa mi-l fac dusman, ce, sunt idiot? Este foarte bun Mircea Sandu", a adaugat Becali.

El a refuzat sa spuna cine crede ca este vinovat pentru situatia actuala de la echipa nationala, preferand sa-i lase in pace pe Nasu si pe Mitica. "Am spus ca n-o sa ma mai intereseze LPF si FRF. Mircea Sandu nu mi-a facut nici un rau, nu ma deranjeaza cu nimic. Toate astea se intampla din cauza invidiei, ca de ce este bogat Sandu? Fiecare castiga de acolo de unde alearga, vreti sa fie sarac? Daca era sarac, nu mai erau probleme. Bineinteles ca a castigat din fotbal, de unde vreti sa castige? Voiati sa fie usa de biserica, sa nu ia nici un ban, sa stea pe 15 milioane de lei pe luna si sa fie sarac? Atunci era cel mai bun", a comentat Becali.

Sprijin si pentru Piti

Gigi Becali a precizat ca selectionerul Victor Piturca "este baiat destept, o sa faca anumite schimbari". "Nu spune, dar a vazut ce a mers si ce n-a mers, ce a gresit el si ce nu. Nu cred ca scandarile din final au dezavantajat echipa noastra. A deranjat ca atitudine si ca principiu, dar nu a influentat asta scorul", a spus patronul stelist. Becali a precizat ca a fost foarte suparat dupa infrangerea Romaniei in fata Olandei. "Erau cinci jucatori ai Stelei in teren, parca s-a rupt ceva din mine. Am fost suparat, ca si cand ar fi pierdut Steaua", a spus Becali, care a considerat ca sanse de calificare mai sunt.

"Nu se joaca doar pentru palmares de acum inainte. In fotbal este posibil orice, iar calificarea ar fi mult mai dulce, mai spectaculoasa. Putem sa-i batem pe toti. Ce daca am pierdut cu Olanda, ii batem acasa la ei. Avem o echipa buna. Dumitru Dragomir si Piturca spun ca n-avem valoare, eu ii contest aici. Daca ne lipseste o piesa, nu inseamna ca celelalte nu sunt de calitate", a spus Becali, care a adaugat ca Adrian Mutu reprezinta o mare pierdere pentru echipa nationala.

Gigi si antrenorii

Gigi Becali a afirmat ieri ca nu este singurul conducator care se amesteca in intocmirea echipei. "M-am intalnit cu Andone la meciul Romania-Olanda si mi-a zis: "Mie, daca mi se impune sa bag trei jucatori, trei bag, nu unul, dar noi nu spunem presei, asta este diferenta". "De ce nu le spuneti asta oamenilor, sa stie adevarul?", l-am intrebat. "Nu se poate asa cum faci tu, sa vada toata lumea. Sunt cinci oameni care finanteaza. Daca astia ma cheama si-mi spun sa pun nu unul, trei jucator, trei pun". A recunoscut omul", a dezvaluit Becali. El a precizat ca la fel se proceda si la Galatasaray. "Hagi mi-a spus ca atunci cand era la Galatasaray, Lucescu era teleghidat de jucatori, nu de patron, ca ii era frica de jucatori. Oamenii sunt perfizi, nu vor sa spuna adevarul", a comentat patronul stelist.

Becali a precizat ca a discutat cu antrenorul Walter Zenga dupa ce i-a reprosat in aeroportul din Valencia neutilizarea mijlocasului Florentin Dumitru in partida cu Villarreal, scor 0-2, din mansa a doua a Cupei UEFA. "Bineinteles ca m-am intalnit cu Zenga. Ce aveam de lamurit? De acum incolo n-o sa mai stie nimeni ce se intampla. Cand pierd, trebuie sa ma iau de cineva, asta sunt eu. Eram nervos si trebuia sa-mi iasa oful din suflet. A doua zi mi-a trecut. Uite ca nu este nici un fel de scandal", a comentat Becali. "Niciodata nu am contestat hotararile antrenorului", a adaugat patronul din Ghencea, precizand ca Florentin Dumitru va fi amendat pentru refuzul de a iesi la incalzire la meicul cu Villarreal.

Gigi Becali nu a uitat sa-l atace pe vechiul sau inamic George Copos, fost patron al Rapidului. "Cand a iesit Lobont in afara careului, Copos a strigat: "Rosu, rosu!". Cum adica, vorbesti contra echipei tale, a tarii tale? Cerea cartonas rosu pentru Lobont. I-am spus: "Tu ce esti, olandez?"", a povestit Becali intamplari din tribuna oficiala a Stadionului "Giulesti" la meciul cu Olanda.

Intrebat ce parere are de faptul ca vicepremierul l-a contestat pe selectionerul Victor Piturca dupa meciul cu Olanda, Becali a spus: "Oameni falsi, ipocriti". Patronul Stelei a declarat ca a refuzat invitatia lui George Copos la salonul de protocol in pauza meciului Romania-Olanda. "Nu raspund la "energiile" lui Gigi Becali. Nici nu ma intereseaza ce spune un astfel de om. Noi avem un obiectiv, sa intram in Europa si am o groaza de probleme de rezolvat", a replicat ieri Copos.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.