Federatia Romana de Fotbal a decis ieri ca inaintea tuturor jocurilor care se vor disputa in acest sfarsit de saptamana, la toate ligile si la toate nivelurile, sa se pastreze un moment de reculegere in memoria lui Nicolae Dobrin, informeaza site-ul oficial al FRF.

FRF publica si o scurta biografie a fostului fotbalist Nicolae Dobrin, despre care scrie ca a fost "unul dintre cei mai mari fotbalisti pe care i-a dat vreodata Romania".

"Dobrin a fost artizanul celor mai mari performante din istoria clubului pitestean, cucerirea celor doua titluri de campion national (1972 si 1979), ocupand, totodata, de doua ori locul 2 (1968 si 1978) si de trei ori locul 3 (1973, 1980 si 1981). FRF transmite pe aceasta cale sincere condoleante familiei indoliate. Fotbalul romanesc este, de azi, mai sarac. Odihneste-te in pace, Gicule!", se mai arata pe pagina federatiei.

Managerul general al Universitatii Craiova Ilie Balaci, a declarat de asemenea ca decesul fostului mare jucator Nicolae Dobrin, este cea mai mare pierdere a fotbalului romanesc.

"Nu-mi vine sa cred. Cum? A murit Dobrin? E asa de greu sa vorbesc acum. Aveam 16 ani cand am fost convocat la nationala pentru prima data, iar el imi aduc aminte ca mi-a luat primul inel de aur. Eu nu aveam bani, iar el primea aur de la toata lumea fiindca era adorat. Intreg fotbalul romanesc intra in doliu. A fost cel mai mare jucator de fotbal pe care l-a dat aceasta tara, iar fara el vom simti cu totii un mare gol", a declarat Balaci.

Dobrin s-a stins din viata in aceasata dimineata, in jurul orei 7:20, iar disparitia sa a provocat o mare durere in lumea sportului romanesc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.