De-a lungul timpului, Steaua nu s-a impiedicat niciodata de echipe din Turcia, invingand pana acum pe celelalte doua mari rivale ale lui Besiktas, Galatasaray si Fenerbahce. "Din respect pentru trecut, invingeti!", scria pe un banner afisat de fanii "ros-albastrilor". Un indemn de care elevii lui Walter Zenga au tinut cont.

FULMINANT. Poate nici cei mai infocati suporteri ai Stelei nu se asteptau ca echipa lor favorita sa conduca dupa 20 de minute cu 2-0. Insa "ros-albastrii", desi fara trei piese "grele", Dica, Paraschiv si Florentin Dumitru, au pornit fulminant si au inscris la doua momente de mare inspiratie a celui mai in forma atacant din campionat: Rica Neaga. Prima oara, in minutul 3, Neaga a urmarit o minge centrata de Bostina cu spatele la poarta, a profitat de greseala lui Dogan si a deschis scorul. A urmat o perioada in care turcii au incercat sa revina in joc, insa Neaga, in minutul 19, a plecat singur spre poarta, a centrat la coltul scurt, iar Ciocoiu a deviat in plasa! Vicente del Bosque a simtit ca echipa sa este rupta in doua si a fortat prin introducerea lui Daniel Pancu, insa nici fostul rapidist, huiduit copios de galeria stelista, nu a reusit mai mult. A fost o singura ocazie a "vulturilor", pe finalul reprizei, cand Ibrahim Yakin a sutat peste poarta din apropiere.


PRUDENTA. Dupa reluare, la avantajul scorului de pe tabela, "ros-albastrii" nu au mai fortat, fragmentand jocul si lasand celor de la Besiktas falsa impresie ca pot controla jocul. Nu au facut-o, ba mai mult, Steaua a lovit pe contraatac de cate ori i s-a ivit ocazia. Radoi si Dorinel Munteanu au acoperit perfect mijlocul, motiv pentru turci sa se zbata in van. Cu trecerea timpului, oaspetii au inceput sa-si piarda cumpatul si au trecut la duritati, acest lucru insemnand un ajutor in plus pentru Steaua si un semn de neputinta pentru elevii lui del Bosque.

DRAMATISM. "Le-am cerut sa fie linistiti si realisti in teren si sa nu se gandeasca la esec. Chiar daca Besiktas este o echipa tare, nu trebuie sa se teama", declara Zenga in preziua meciului. Iar Neaga si compania au inteles mesajul si au jucat perfect. Asta pana cand Oprita a incasat copilareste doua "galbene" intr-un minut, a plecat la cabine si au inceput emotiile. Pancu a ratat doua ocazii imense, cu poarta goala (80 si 81), l-a imitat si Okan, iar Ibrahim Ahin a redus diferenta, taind respiratia tribunelor. Nu a mai fost timp pentru Besiktas, iar Steaua este aproape de primavara europeana. Finalul a fost unul de foc. Turcii l-au imbrancit pe arbitrul croat, care a condus confuz, iar pe cer au izbucnit focuri de artificii ca la o mare sarbatoare europeana.