Liga Profesionista de Fotbal va impune, prin caietul de sarcini, ca suma minima care va fi platita pe un an de transmisie a meciurilor din Liga I sa fie de 10 milioane de dolari.
Liga Profesionista de Fotbal e grijulie cu cea mai profitabila afacere a sa, drepturile de televizare pentru meciurile din primul esalon. Prin urmare, luni va avea loc Adunarea Generala a organismului condus de Dumitru Dragomir, avind pe ordinea de zi problema vinzarii acestora pentru urmatoarele sezoane. Actualul contract, cu Telesport, expira in 2008 si s-a intins pe durata a cinci ani. Inca de acum o luna, seful LPF a dezvaluit in Cotidianul ca va introduce o clauza in regulamentul licitatiei viitoare prin care cumparatorul sa fie obligat sa plateasca anual minimum 10 milioane de euro pentru fiecare an in care detine drepturile. Suma este superioara celei platite in ultimul sezon (circa 9,5 milioane de euro). „Vreau sa vad ce spun presedintii. Ascult parerile lor si apoi facem cum e mai bine pentru echipe“, a declarat ieri Dumitru Dragomir.

Discutiile de luni vor fi unele fara obisnuitele tensiuni intre unii presedinti de cluburi si conducerea Ligii. Sefii „greilor“ de la Dinamo, Steaua si Rapid s-au resemnat cu cedarea „cooperatista“ a acestor drepturi catre Liga, desi ar fi vrut sa negocieze separat sau macar sa detina drepturile asupra produselor conexe „new media“, transmisiuni pe Internet, rezumate pe site-urile cluburilor si altele.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.