Dupa o campanie de calificare la Euro 2008 aproape fara cusur, era lesne de presupus ca vor aparea oferte nu doar pentru jucatorii nationalei, ci si pentru selectioner.

Sport.Victor Piturca a vorbit, luni seara, la emisiunea "Nasul", despre o propunere venita de la o federatie a carei reprezentativa este angrenata in preliminarii, cu sanse, mai mici sau mai mari, de a participa la turneul final. "Este o echipa nationala. Daca nu se va califica la Euro 2008, dupa ce se vor termina preliminariile, probabil ca vor veni cu o oferta. Nu voi spune despre ce nationala este vorba, dar oferta este serioasa", a declarat Piturca. Se exclud echipele Elvetiei (calificata direct la turneul final, in calitate de tara organizatoare) si Angliei. Despre ultima, Piturca a afirmat ca "are pe lista antrenori mult prea mari". Pe lista ar mai ramine 12 nationale: Polonia, Serbia, Portugalia, Scotia, Italia, Norvegia, Turcia, Croatia, Rusia, Suedia, Spania si Danemarca.

Mircea Sandu: "Are contract pina-n 2010"

Presedintele FRF exclude posibilitatea ca Victor Piturca sa plece de la cirma echipei nationale. Mircea Sandu a declarat ca Federatia ii pregateste selectionerului un nou contract: "Piti are contract pina in 2010 cu FRF. Piturca este un caracter deosebit, are calificarea, are turneul final la care trebuie sa participe. Contractul sau este valabil pina in 2010 si exista posibilitatea renegocierii. Sa terminam cu vrajitorii. Daca Piturca a spus ca toate sint scorneli, atunci sa aveti incredere ca asa este".

Clauza de reziliere de 300.000 de euro

Chiar si selectionerul a tinut sa precizeze ca nimic nu-l va urni de pe banca tehnica a tricolorilor pina dupa incheierea Campionatului European: "Este clar ca in acest moment, indiferent de ce echipa din Europa m-ar vrea, nu as pleca de la nationala. Si zece milioane daca imi ofera, nu plec pentru nimic in lume, pina la finalul europenelor. Atunci, daca as avea o oferta formidabila si sa imi convina si ca echipa, poate as pleca. Am contract ferm pina in 2008, dar, fiind calificati, se prelungeste automat. Bine, daca ar fi sa plec nu ar putea sa ma opreasca nimeni. Eu am o clauza de reziliere de 300.000 de euro, o nimica toata. In iarna, ma voi intilni cu oficialii FRF si vom discuta viitorul meu la nationala. S-ar putea sa facem un nou contract, pe patru ani, asa cum imi doresc, adica sa prindem si urmatorul Campionat European, cel din 2012. Vreau sa ramin in continuare la nationala, sa fac o strategie pe termen lung".

Vrea mai multi bani

Pentru ca echipa nationala s-a calificat la Campionatul European din 2008, contractul selectionerului (scadent in vara viitoare!) s-a prelungit automat, cu inca doi ani, pina dupa disputarea urmatorului turneu final, cel al Campionatului Mondial din 2010. Totusi, Victor Piturca doreste semnarea unui nou contract, astfel incit angajamentul actual va deveni nul. La cererea sa, in iarna, Piturca va solicita renegocierea contractului cu FRF si va cere semnarea actelor pentru urmatorii patru ani, pina in vara lui 2012. De pe urma tratativelor cu Federatia, Piturca incearca sa obtina un salariu mult mai mare.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.