Eclipsata, pe buna dreptate, de imensa satisfactie a calificarii nationalei Romaniei la Euro 2008, Liga lui Mitica revine, totusi, in peisajul mioritic cu o runda (a 11-a) care, desi la prima vedere pare lipsita da “sare si piper”, are darul de a ne supune atentiei un derby – daca il putem numi asa – cel putin inedit.
V-ati dat seama, este vorba de disputa primelor doua echipe ale clasamentului, CFR Cluj si Unirea Urziceni, care, profitand de dihonia abatuta asupra “granzilor” bucuresteni (preocupati cu framantarile interne si cu scandalurile de la distanta), au ajuns, iata, sa conduca trena si, mai mult, sa continue lupta in batalia pentru suprematie. Sigur, poate ca e prematur sa vorbim acum, insa la fel de adevarat este ca - fara a neglija alte “provinciale”, precum Poli Timisoara si FC Vaslui - “ceferistii” clujeni si “baietii rai” din Urziceni sunt pusi pe fapte mari in acest campionat. Iar asta se va vedea, cu siguranta, in confruntarea de duminica seara, cand atat ardelenii “Falcosului” Ioan Andone, cat si ialomitenii “Bursucului” Dan Petrescu, vor incerca sa demonstreze ca locurile 1 si, respectiv, 2 din ierarhie nu sunt deloc intamplatoare. Aspect valabil, de altfel, in cazul timisorenilor (sambata, cu Otelul) si vasluienilor (duminica, la Piatra Neamt), care vor sa ramana “sus”, in vreme ce, dincolo de “intepenirea” Stelei (cu doua jocuri mai putin) pe pozitia a 6-a, Rapid (maine, la Iasi) si Dinamo (duminica, la Tg. Jiu) spera sa mai recupereze din terenul pierdut. Cat priveste “subsolul”, e clar ca intalnirile Univ. Craiova - “U” Cluj (azi), Buzau - Mioveni (maine) si Farul - UTA (duminica) nu conteaza decat pentru incercarea acestora de a zari, la o adica, luminita de la capatul tunelului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.