Universitatea Craiova este foarte aproape sa-si asigure un sponsor care s-o scoata din anonimat. Grupul austriac ar putea reintra in cursa pentru privatizarea Uzinei Electroputere.

Dinel Staicu este decis sa predea stafeta la Universitatea Craiova, patronul Stiintei anuntind ca din vara vrea sa-si pastreze doar statutul de sponsor la gruparea din Banie. Actualul patron a declarat ca l-a insarcinat pe Costel Mitrita sa gaseasca un finantator puternic, iar acesta din urma a anuntat ca, in curind, echipa craioveana va fi preluata de un concern puternic, rostind chiar un nume: Texaco. Numai ca, maestru al diversiunii, Mitrita a aruncat ca momeala firma mai sus-amintita.

De fapt, este vorba de consortiul austriac Siemens AG Austria, reintrat in batalia pentru privatizarea Uzinei Electroputere din Craiova. Dupa ce, initial, au renuntat la afacere, austriecii vor sa privatizeze divizia de locomotive si, din cite se pare, sint foarte aproape de a realiza acest lucru. In plus, partea romana a obtinut promisiuni ferme din partea austriecilor ca, in cazul in care vor veni la Electroputere, vor sprijini financiar echipa-fanion a orasului.

Mondea, omul-cheie

Artizanul acestei mutari este directorul general la Electroputere Craiova, Cornel Mondea, fost prefect de Dolj. Mondea este un microbist inrait, fiind ani buni presedinte la Electroputere Craiova in vremea in care gruparea craioveana evolua in Divizia A, reusind chiar sa prinda Cupa UEFA. Mondea a fost vazut in aceste zile tot mai des alaturi de Costel Mitrita, in timp ce actualul patron al Stiintei l-a prezentat ca "omul care si-a luat angajamentul sa faca lobby pe linga consilierii judeteni si cei locali, dar si pe linga politicienii doljeni pentru a se implica in preluarea Universitatii din vara". Staicu a cerut un milion de dolari pentru a ceda echipa, urmind ca la vara sa negocieze si drepturile de proprietate asupra jucatorilor.

Miscari de trupe la Craiova

Sosit in iarna la Universitatea Craiova, fostul stelist Valeriu Rachita a fost considerat atit de conducerea echipei, cit si de suporteri unul dintre punctele forte ale defensivei oltene. Din pacate, in ciuda experientei acumulate pina la virsta sa, Rachita nu a reusit sa-si demonstreze calitatile, fiind nevoit sa paraseasca gruparea din Banie, dupa ce suporterii l-au criticat in dese rinduri pentru prestatiile slabe din partidele cu FC Arges si Farul. Astfel, ieri, "Vivi" a mers la sediul clubului de pe Unirii nr. 86, unde s-a intilnit cu patronul Stiintei, Dinel Staicu. In urma discutiei purtate cu jucatorul, Staicu a hotarit sa-i rezilieze acestuia contractul. Rachita a acceptat rezilierea contractului, conditia impusa fiind aceea ca Staicu sa-i plateasca salariul pina la 31 martie. Altfel, cei cinci fotbalisti straini sositi in aceasta iarna la Stiinta - Stefanovic, Gavalovski, Edu Magri, Marquinhos si Negri - au fost trimisi sa se antreneze cu echipa-satelit, avind zilele numarate la Universitatea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.