Aflat in Franta, Ladislau Bölöni a invinovatit intreg sistemul fotbalistic din Romania pentru ultimul insucces al echipei nationale de fotbal. Antrenorul de la Rennes ne-a declarat: "Vinovati sint toti, inclusiv jucatorii. Toti cei din fotbal. Conducerea federatiei, conducatorii de cluburi, colectivele tehnice de antrenori. Trebuie sa deschidem ochii si sa facem ceva pentru a salva prima reprezentativa".

Desi a sarit in spijinul lui Victor Piturca, spunind ca nu e cazul sa fie judecat dupa primul meci pierdut, Loti a vorbit indirect despre greselile facute de selectioner: "Am discutat cu Piti atit inaintea meciului, cit si dupa incheierea lui. La final, i-am reprosat un lucru, ca intre prieteni. I-am spus ce as fi facut eu in locul lui. Vreau insa ca acest aspect sa ramina un secret".

Bölöni n-a urmarit meciul Romaniei cu Olanda, considerind insa ca "portocala mecanica" e mult peste valoarea lotului tricolor: "Jucatorii nostri trebuie sa-si vada lungul nasului! Chiar daca avem o generatie valoroasa - enumerindu-i pe Radoi, Keseru, Cocis, Niculae, Mutu, tricolorii trebuie sa creasca din punct de vedere intelectual. Trebuie sa constientizeze nobletea rolului in echipa. Faptul ca, la un moment dat, si-au petrecut noptile prin baruri, in loc sa se gindeasca la antrenamente, spune multe. Au gresit in primul rind fata de ei insisi. N-au meritat investitia tarii".

Fost antrenor al nationalei in perioada august 2000 - iunie 2001, Loti a fost flatat de afirmatiile vicepremierului George Copos, care a militat pentru revenirea lui la cirma primei reprezentative: "Sper ca domnul Copos sa greseasca si sa fie altii care sa reconstruiasca echipa nationala".