Atacantul brazilian Ronaldinho, jucatorul echipei spaniole FC Barcelona, a declarat ca il voteaza pe compatriotul sau Kaka, mijlocasul formatiei italiene AC Milan, campioana Europei, pentru titlul de "Fotbalistul anului 2007", acordat de FIFA.
Forul mondial a dat publicitatii lista cu cei 30 de jucatori care candideaza la aceasta distinctie, "Dintosul" si "Ricky Kaka" aflandu-se impreuna printre acesti fotbalisti. "Eu il votez pe Kaka. A avut evolutii excelente la Milan si mi-as dori sa castige el", a declarat Ronaldinho ziaristilor prezenti la antrenamentul nationalei Selecao de la Teresopolis, localitate in care selectionata Braziliei se afla in cantonament inaintea partidei cu Columbia, din preliminariile Cupei Mondiale 2010, programata duminica seara. Vedeta de pe "Nou Camp" a fost desemnata de Federatia Internationala de Fotbal "Jucatorul anului" in anii 2004 si 2005, in 2006 el fiind pe pozitia a treia, dupa italianul Fabio Cannavaro si francezul Zinedine Zidane.

Italia, cu cinci jucatori, este prima tara reprezentata pe lista fotbalistilor nominalizati pentru trofeul FIFA 2007, care vor fi alesi in urma voturilor exprimate de capitanii si selectionerii echipelor din lumea intreaga. Franta si Anglia au cate patru jucatori, in timp ce Argentina si Brazilia cate trei. La feminin, Germania are cinci jucatoare nominalizate, in fata Braziliei si Norvegiei, fiecare cu cate patru. La inceputul lunii decembrie, FIFA va dezvalui numele celor trei finalisti de la fiecare categorie, laureatii urmand sa fie cunoscuti la cea de-a 17-a gala, care va avea loc in data de 17 decembrie, la Opera din Zurich.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.