Cristi Chivu considera ca intalnirea cu reprezentativa Olandei reprezinta un moment de rascruce pentru generatia sa. Capitanul nationalei Romaniei a marturisit presei olandeze ca doreste sa joace cu orice pret contra echipei pregatite de Marco Van Basten, pentru ca “tricolorii” au nevoie de el in teren.

Fundasul lui Inter Milano a recunoscut ca nu e complet refacut dupa accidentarea suferita la umar in me-ciul cu Germania, insa este dispus sa-si riste sanatatea si cariera pentru a se lupta cu Van Nistelrooy & co: “Mi-am luat intreaga responsabilitate a revenirii mai devreme pe teren, desi afectiunea de la umar nu este suta la suta rezolvata. Sper sa fiu in forma cat mai buna, sa fiu pregatit in proportie cat mai mare, dupa problemele medicale pe care le-am avut”.

Chivu tine neaparat sa joace contra batavilor, pentru ca este constient de miza partidei: “E meciul generatiei noastre. Suntem pentru prima oara dupa sapte ani atat de aproape de calificarea la un turneu final. Toata lumea din Romania asteapta cu speranta acest meci. Pe hartie, Olanda are o echipa mai buna, dar noi suntem increzatori in propriile forte”.

Teapa la bilete

Fanii echipei nationale au stat si ieri la coada pentru a prinde un tichet la meciul cu Olanda, dar degeaba. Acestea se epuizasera cu o zi inainte. 50 de suporteri au mai sperat insa intr-o minune din partea federatiei. “Oficialii FRF poate se vor simti si vor mai da cateva bilete”, sperau oamenii. Singurul loc de unde se mai pot procura insa bilete in Constanta este de la bisnitari. Acestia se lauda ca pot sa-tisface cererile oricator doritori.

Marcelus, tu esti roman?

Pe Van Basten il mai cheama si Marcel. Daca nu s-ar fi nascut la Utrecht, ci pe la marginea oricarui oras din Romania, Marco Van Basten, antrenorul Olandei, s-ar fi putut numi Marcel Baston.

Despre Marcel “Marco” Van Basten s-ar putea scrie vreo trei carti, daca am transforma contributiile lui la desfacerea defensivelor adverse, la goluri de senzatie, sau la eleganta unui fuleu de alergator pe suta de metri, in episoade fantastice.

In plus, s-ar mai putea spune, in cazul in care n-ati aflat ceva, ca prenumele antrenorului olandez are rezonante romanesti. Marcel Van Basten s-a nascut la Utrecht la 31 octombrie 1964, dar la fel de bine putea sa se nasca si pe plaiurile mioritice, destinul lui fiind probabil acelasi.

Nu s-ar mai fi imbracat in portocaliu, sa-i ia locul lui Johann Cruyff in nationala Olandei, ci probabil ca l-am fi vazut in galbenul traditional cu care ne-au incantat de atatea ori tricolorii, substituindu-l pe Rodion Camataru.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.