Argentina si Africa de Sud se vor lupta pentru o finala cu invingatoarea dintre traditionalele rivale Franta si Anglia.
Intilnirile de duminica au fost privite cu prudenta. Simbata, favoritii pierdusera. Lectiile de rugby aratate de Anglia si Franta celor doua echipe majore din Oceania au rasturnat ierarhia traditionala. Ce urma sa se mai intimple?

Primul meci de duminica a opus ultima dintre cele trei mari puteri sudiste ramase in carti, Africa de Sud, si revelatia acestei editii a CM, Fiji. Meciul se anunta foarte strins si pina in minutul 60 asa a si fost. Foarte angajate fizic, ambele echipe au facut o risipa teribila de energie pentru ca aveau orgolii de aparat. Prima repriza a fost dominata la puncte, neconvingator, de Africa de Sud. Fourie si Smith marcheaza doua eseuri, Steyn transforma o lovitura de pedeapsa, ceea ce face si Rabeni. 13-3. Pauza a trecut in asteptarea unui joc mai transant. Si asa a fost. Fiji reduce scorul la 13-6. Sud-africanii replica imediat si inscriu prin excelenta aripa Pietersen dupa un maul la marginea 22-ului fijian. Montgomery transforma si scorul devine 20-6. Centrul fijian Rabeni este trimis zece minute afara din teren pentru placaj la git si, din acel moment, incepe nebunia. Fijienii se dezlantuie si ies la atac pe trei sferturi. In cinci minute, dar cu 14 oameni in teren, inscriu doua eseuri de o frumusete deplina prin Delasau si Bobo, Bai transforma ambele incercari si scorul ajunge, in minutul 59, la 20-20. Meciul se relanseaza. Sud-africanii incep sa se concentreze si ies din jocul de contre al fijienilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.