Oficialul din Giulesti crede ca Rapid a facut minuni in ultimele editii ale Cupei UEFA si cere implicarea autoritatilor in sustinerea fotbalului
Directorul general al giulestenilor a declarat ca in ultimii ani echipa "alb-visinie" si-a depasit conditia in Cupa UEFA, unde s-a luptat cu echipe mai puternice din punct de vedere financiar, si crede ca fotbalul ar trebui sa fie sustinut de autoritati. "In ultimii ani ne-am depasit conditia. Am avut rezultate extraordinare cu niste conditii minime, cu bugete minime. Am intalnit echipe care vin din campionate puternice. Nurnberg are cota, numai din vanzarea de bilete, de 20.000.000 de euro, iar Rapid nici macar 400.000! Noi vrem sa-i eliminam, dar cu ce? Facem tot ce putem. Ar trebui ca autoritatile sa se gandeasca la faptul ca fotbalul este un ambasador si ar trebui sa fim ajutati", a spus oficialul rapidist.

Zotta a subliniat ca, dupa ratarea calificarii in grupele Cupei UEFA, atentia se va indrepta spre indeplinirea obiectivelor stabilite pe plan intern, castigarea campionatului si a Cupei Romaniei. "Deja ne obisnuisem cu aerul competitiilor internationale, dar iata ca anul acesta nu s-a repetat participarea in grupele Cupei UEFA. Sper sa invatam din acest esec", a adaugat Zotta, care a precizat ca la ramanerea italianului Cristiano Bergodi in functia de antrenor principal au contribuit si jucatorii, dar si discutiile pe care el si directorul tehnic Nicolae Manea, fost secretar general al clubului, le-au avut cu tehnicianul: "Discutiile au inceput inca din seara nefericita a meciului cu Nurnberg, la Pro Rapid. I-am inteles trairile, insatisfactiile. Poate ca noaptea a fost un sfetnic bun, poate ca discutia avuta cu jucatorii si, dupa aceea, cu mine si cu Manea, au contribuit si l-au facut sa ramana". Nicolae Manea, directorul tehnic al Rapidului, a adaugat ca jucatorii le-au cerut lui si lui Zotta sa-l convinga pe Bergodi sa ramana. "Majoritatea jucatorilor l-au sustinut. Ei au venit la Zotta si la mine si ne-au rugat sa il convingem sa nu plece. Am avut si noi argumentele noastre si l-am convins sa ramana. Nu am pierdut deloc si asta e foarte important", a spus Manea, care este, incepand de sambata, director tehnic, in locul lui Grigore Sichitiu, plecat la Ceahlaul, dupa ce a ocupat functia de secretar general, care va fi preluata de Cristian Costache. Dupa promovarea lui Costache, director de comunicare a devenit Razvan Panaitescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.