Raikkonen a castigat Marele Premiu al Chinei si a relansat lupta pentru titlul mondial al pilotilor de Formula 1
Dupa ce, ieri, liderul "Marelui Circ", britanicul Lewis Hamilton, a fost nevoit sa abandoneze in turul 30 al Marelui Premiu al Chinei si i-a deschis drumul spre victorie finlandezului Kimi Raikkonen (foto), lupta pilotilor pentru laurii mondiali a devenit extrem de interesanta, numele noului campion urmand sa fie cunoscut abia la sfarsitul ultimei etape, Marele Premiu al Braziliei.

Debutantul Lewis Hamilton a ratat, ieri, sansa uriasa de a-si asigura mult ravnitul titlu mondial al pilotilor de Formula 1 cu o etapa inaintea finalului de sezon, dupa ce a fost obligat sa abandoneze in turul 30 din Marele Premiu al Chinei in urma unei erori de pilotaj. Dorinta uriasa de a-si asigura punctele necesare castigarii titlului mondial l-a facut pe Hamilton sa greseasca copilareste in turul 30, cand bolidul McLaren-Mercedes nu l-a ascultat si a iesit in decor de pe pista umeda, ingropandu-se definitiv in pietrisul de langa breteaua de intrare la standuri. In acel moment, Hamilton se afla intre cei doi rivali directi, Raikkonen si Alonso, pozitia secunda oferindu-i garantia cuceririi in premiera a trofeului mondial.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.