Antrenorul italian a sustinut ca Fl. Dumitru trebuie amendat pentru incidentul de la Villarreal

Walter Zenga, antrenorul Stelei, a reactionat ieri la declaratiile lui Gigi Becali, care a sustinut ca atunci cand va dori ca un jucator sa joace acesta trebuie sa intre pe teren indiferent de ce hotaraste antrenorul. "Nu este corect sa spunem ca exista un conflict intre Zenga si Florentin Dumitru sau intre mine si Gigi Becali. Patronul a vorbit asa pentru ca a fost nervos dupa meci, insa niciodata nu a impus echipa si niciodata nu va face acest lucru. Noi trebuie sa luptam impreuna pentru a realiza ce ne-am propus, dorim sa castigam campionatul si incercam acest lucru", a spus Zenga.

Antrenorul italian a precizat ca a discutat cu Fl. Dumitru. "Eu sunt antrenor, dar sunt si om. Nu ma gandesc ca un antrenor poate sa fie orgolios, rautacios sau arogant in astfel de situatii. Florentin a facut mereu treaba buna la Steaua, s-a antrenat mereu bine, acum a fost un incident si este normal sa plateasca ceva, o amenda, insa important este ca Steaua sa mearga mai departe", a afirmat tehnicianul.

Zenga nu a dorit sa dea detalii referitoare la motivul pentru care Dumitru nu a mai intrat pe teren la meciul cu Villarreal, desi a facut incalzirea. "Eu la fiecare meci trimit din 15 in 15 minute cate trei jucatori la incalzire. Florentin a facut incalzirea normal pentru meci, apoi s-a intamplat ceva, dar nu atat de grav ca el sa fie trimis la echipa a doua. Nu este vorba ca ar fi refuzat sa intre pe teren, s-a intamplat ceva, dar nu pot sa va spun tot. Este o explicatie foarte importanta care ramane intre mine si Florentin si in vestiar la Steaua. Florentin va plati o amenda, dar trebuie retinut un lucru important: ca noi trebuie sa luptam pentru binele Stelei", a spus Zenga.

Fosta glorie a Interului a mentionat ca va pleca de la Steaua doar daca va fi dat afara. "Eu am spus de la inceput ca nu voi respecta traditia de aici, ca un antrenor sa plece dupa zece meciuri la o alta echipa. Eu stau aici pana cand patronul ma da afara. Daca voi avea o alta oferta, vom vorbi in vara. Nu am vorbit niciodata de demisie. Steaua nu are nevoie de scandaluri, trebuie sa fim uniti pentru ca ne asteapta cinci meciuri tari si primul meci de la Alba Iulia este foarte important. Apoi, dupa trei zile jucam cu Bistrita, urmeaza dubla cu Dinamo si Rapid si dupa aceea mergem la Craiova. Nu vreau sa iasa in fata Walter Zenga sau altcineva, ci Steaua", a declarat Zenga.

Altfel, antrenorul italian considera ca Steaua are multi jucatori convocati la echipele nationale deoarece a avut un parcurs foarte bun in Cupa UEFA si in campionatul intern. "Sper ca anul viitor sa fie mai multe echipe din Romania care sa joace 4, 6, 8 meciuri in Cupa UEFA. Ar fi bine pentru fotbal. Doresc ca in Bucuresti, la Timisoara sau oriunde sa fie cat mai multe meciuri importante in cupele europene", a adaugat Zenga.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.