Tot mai multa lume solicita excluderea din circuitul profesionist a jucatorilor care primesc bani pentru a fi invinsi .

In urma cu cateva luni, agentia de pariuri online Betfair a atras atentia asupra meciului de tenis dintre rusul Nikolay Davydenko si argentinianul Martin Arguello, cand foarte multi pariori au mizat pe victoria argentianului. in respectivul meci, s-au pariat sapte milioane de dolari pe succesul lui Arguello, care s-a impus in urma abandonului lui Davydenko.

Rusul a negat ca ar fi primit bani pentru a pierde respectiva partida. Dar suspiciunile asupra jucatorilor de tenis care se lasa mituiti pentru a pierde diverse partide s-a intetit dupa ce chiar Tim Henman a afirmat acest lucru cu ocazia retragerii lui din activitatea competitionala.

Lumea tenisului vorbeste de faptul ca sarbului Novak Djokovic i-au fost promisi 255.000 dolari pentru a pierde in primul tur la turneul de la Sankt-Petersburg, dar acesta a refuzat si nu a mai participat la competitia din Rusia. Apoi, a iesit la rampa belgianul Gilles Elsenner, care a afirmat ca a refuzat 140.000 de dolari pentru a pierde in fata italianului Potito Starace, in primul tur al turneului de la Wimbledon din 2005.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.