A fost derby! Oricate discutii au fost pe aceasta tema inainte de meci, CFR Cluj-Dinamo a fost, probabil, cea mai buna partida a campionatului, de pana acum.

A ajutat mult si atmosfera creata de fanii ardeleni, dar si de cainii rosii care au uitat de conflictul cu Turcu si ceilalti si si-au incurajat echipa. La fel ca si in intalnirea cu Steaua, jucatorii lui Andone au inceput foarte sus, iar primele 15 minute au fost incandescente pentru apararea alb-rosiilor. A venit apoi, ca din senin, golul lui Cristea care a profitat de apatia dusa la extrem a lui Panin si Stancioiu.

Din acest moment, painea si cutitul au fost pe masa lui Walter Zenga. Ceferistii au revenit in joc de abia pe la jumatatea reprizei secunde. E adevarat, gazdele cerusera doua penalty-uri in tot acest timp, dar centralul Alexandru Tudor nu s-a pripit si a judecat corect. in schimb, le-a trecut glontul pe la ureche la bara lui Bratu.

Golul egalizator al lui Didi, venit in minutul 75, a dat drumul nebuniei. Atacantul brazilian pe care oficialii de la CFR il vad naturalizat si in nationala Romaniei a adus egalarea cu capul, dupa o greseala colectiva a defensivei dinamoviste, inceputa de la eroarea lui Oprita si continuata de cuplul Moti-Radu stefan.

Paradoxal, latinii lui Andone n-au fost in stare sa forteze victoria pe final de meci. Curajul a fost de partea “cainilor”, care au ratat doua ocazii imense, prin Danciulescu. Chiar daca la final “Falcosul” a contestat arbitrajul, cei care au avut cu adevarat ceva de reclamat au fost campionii, Oprita fiind oprit din pozitie de unu la unu cu Stancioiu, tusierul vazand un offside inexistent.