In acest week-end sunt programate meciuri din turneele de calificare pentru grupele feminine ale Ligii Campionilor, precum si partide din trei competitii continentale masculine, in care vor fi angrenate si cinci echipe romanesti de handbal.
Cu doua zile inaintea debutului turneului de la Rm.Valcea pe adresa clubului Oltchim a sosit un fax de felicitare din partea EHF pentru “organizarea perfecta si conditiile oferite echipelor care au participat la Supercupa Europei castigata de campioana Romaniei. Suntem convinsi ca asemenea evenimente vor constitui baza disputarii unor alte turnee de top si nu numai in tara dumneavoastra”. De astazi, iubitorii handbalului din acest oras, alaturi de cei din tara care indragesc acest sport, fara a putea fi prezenti la meciurile respective, vor fi conectati la incercarea echipei noastre de a patrunde in grupele principalei competitii intercluburi de pe continent. Sportivele pregatite de Gheorghe Tadici si Popa Sevisteanu vor intalni mai intai, de la ora 19,00, pe portughezele de la Madeira Andebol, apoi a doua zi, de la aceeasi ora, pe Belaz Minsk-Belarus, iar duminica, de la 16,30, in confruntarea decisiva, puternica formatie norvegiana Byasen Trondheim, pe care a invins-o in finala Cupei Cupelor din acest an. E un examen deosebit de important pentru Oltchim, care si-a propus sa ajunga in finala Ligii Campionilor din primavara anului viitor si, daca va fi posibil, s-o castige in premiera. Intalnirile, conduse de cuplurile de arbitri Mazelka-Gatelis din Lituania si Brunovski-Cando din Slovacia, vor putea fi urmarite in transmisiii directe pe sport.ro. O alta echipa feminina, HCM Baia Mare, va juca sambata, de la ora 11,00, pe teren propriu, in turul secund al Cupei EHF, cu Skovde HF-Suedia, returul urmand sa aiba loc peste o saptamana.

Interesante si confruntarile in care vor fi implicate trei echipe masculine. HCM Constanta incepe pentru a treia oara aventura in Liga Campionilor, cu partida din deplasare impotriva formatiei suedeze Hammarby, care va avea loc duminica, de la ora 19,00. In aceeasi zi, dar cu o ora mai devreme, si tot pe teren strain, va evolua vicecampioana Steaua MFA, in turul secund al Cupei Cupelor, impotriva echipei Wisla Plock din Polonia, tara care a obtinut rezutate frumoase la intrecerile continentale din ultimii ani. In fine, Dinamo Baumit, va sustine sambata, de la ora 17,00, la Sala Sporturilor din Buzau, primul joc din Cupa EHF, cu AEK Atena, pornind cu prima sansa. Folosim prilejul pentru a remarca prestatia nationalei masculine in meciul amical cu Germania de la Wetzlar, primul sub comanda lui Aihan Omer si a managerului Petru Paleu. Chiar daca au pierdut cu 28-31 in fata campionilor mondiali en-titre, in conditiile absentelor a numerosi titulari din ambele formatii, se poate spune cu mana pe inima ca au practicat un joc spectaculos, apreciat de cunoscatorul public german, dar si de presedintele Cristian Gatu, aflat in tribuna alaturi de colegul sau de generatie Petre Ivanescu, dubli campioni mondiali in urma cu patru decenii. O prima promisiune pentru viitoarele evolutii din ianuarie, cand vor sustine partidele din preliminariile CM 2009, urmate peste cateva luni de barajul pentru accederea la aceasta competitie, unde handbalul romanesc nu a mai ajuns de peste 13 ani. Ar fi o performanta meritata pentru aceasta generatie de handbalisti si tehnicieni, care poate demonstra in Croatia ca Romania ar fi meritat sa organizeze aceasta editie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.