Echipa Romaniei de Cupa Davis a reusit sa se mentina in grupa mondiala a competitiei, dupa ce a intors partida contra Japoniei, de la 2-1 pentru niponi.

Ziua de ieri a fost decisiva pentru stabilirea echipei care parasea grupa mondiala. Japonezii au condus cu 2-1 dupa primele doua zile, iar misiunea lui Andrei Pavel devenise si mai grea in momentul in care Suzuki i-a luat doua seturi. “Cneazul” a avut o revenire fantastica si a reusit sa le castige pe urmatoarele 3, scor 6-1, 6-4, 6-4.

“Este intotdeauna greu sa revii dupa doua seturi pierdute. Nu l-am subestimat pe Tako Suzuki nici o clipa. La vanatoare nu trebuie sa subestimezi niciodata ursul ranit”, a spus Pavel, la finalul jocului care a readus sperantele romanilor.

A urmat meciul lui Victor Hanescu, cu numarul doi din echipa Japoniei, Go Soeda. Dupa un prim set castigat de roman, Soeda si-a revenit, l-a castigat pe al doilea si s-a tinut tare in urmatorul, pe care l-a cedat la tie-break.

In setul patru, Hanescu a fost supermotivat si a reusit sa se impuna, tot la tie-break, 7-3, aducand astfel victoria si punctul care mentine Romania in elita tenisului mon-dial. “Am simtit o presiune mare, dar am strans din dinti si am rezistat. Am reusit o victorie mare”, a declarat Hanescu dupa meci.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.