“Ma simt mai iubit la Fiorentina, chiar si decat in Romania”, spunea Adrian Mutu intr‑un interviu acordat la inceputul sezonului. si se pare ca are dreptate.

Daca pentru romani doar Hagi este considerat un simbol international, fanii “Viola” se mandresc oriunde merg prin lume cu noua vedeta a Fiorentinei. Pe site-ul suporterilor gruparii italiene, tifossi sunt invitati sa posteze poze din concediul, iar cele mai multe au legatura cu Mutu. Doi dintre fanii din Firenze au tinut neaparat sa mearga in comuna unde s-a nascut atacantul, la Calinesti, in judetul Arges, si s-au pozat cu placuta de intrare in localitate.

Un alt sustinator nu s-a despartit de sapca sa cu numarul 10, cel care ii apartine romanului, chiar daca a calatorit in intunecata Scotie. in Republica Dominicana, tara unde s-a nascut actuala doamna Mutu, Consuelo, un alt fan a tinut sa transmita un mesaj. La fel ca in meciurile in care vedeta marcheaza si face semn spre suporterii adversi sa taca din gura, pe tricoul acestuia sta scris: “Ssst... e Mutu”.

Un alt fan, Mirko, il iubeste pe Adrian, chiar fara sa o stie. Cand va fi destul de mare ca sa mearga la stadion, atacantul nationalei se va fi retras de mult si va fi doar o legenda a clubului toscan, alaturi de fotbalisti precum Baggio, Batistuta sau Rui Costa.

Italieni la Calinesti

Doi sustinatori fanatici au preferat sa-si consume zilele de concediu pe o excursie langa Pitesti, pentru a vedea satul unde s-a nascut idolul lor

Mirko - fan Fiorentina

“Sunt asa de linistit, pot sa dorm fara griji. Ce facem diseara? Batem cu siguranta, da Mutu gol”

Paolo, la Glenfinnan

Pe urmele lui Highlander, Paolo se apara de razele de soare, care apar probabil de doua ori pe an in Scotia, cu o sapca inscriptionata cu numarul lui Mutu

Simone, la Santo Domingo

Simone poarta numele lui Mutu cu el in Paradis. Poate il vede si vreo ruda de-a lui Consuelo, sotia atacantului roman, care s-a nascut in Republica Dominicana. O data cu el si un tricou “Viola” inscriptionat cu numele “Briliantului”


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.