Cele mai bune echipe feminine de handbal de pe continentul nostru si-au dat intalnire in acest week-end la Rm. Valcea pentru a-si disputa Turneul Campioanelor, care inlocuieste Supercupa Europei.
Alaturi de formatia gazda, Oltchim, castigatoarea ultimei editii a Cupei EHF, vor mai juca Slagelse-Danemarca, detinatoarea Ligii Campionilor, Lada Togliatti-Rusia, finalista aceleiasi competitii si Zvezda Zvenigorod, din aceeasi tara, care a evoluat in Cupa EHF. Prin prisma prezentei acestor teamuri se poate afirma ca turneul va fi cel mai puternic din cate au avut loc in tara noastra la nivel de club. Excelent prilej pentru Gheorghe Tadici, antrenorul Oltchimului si al nationalei tarii noastre, de a-si vedea elevele in confruntari cu handbalistele pregatite de Evgheni Trefilov si de Anja Andersen, tehnicieni in fata carora isi doreste revansa dupa infrangerile de anul trecut in fata Rusiei, respectiv Serbiei. In opinia sa, acest turneu reprezinta o etapa de pregatire inaintea meciurilor de saptamana viitoare pentru calificarea in grupele principale ale Ligii Campionilor a caror importanta este mult mai mare. “Vom folosi acest binevenit prilej pentru a pune la punct ultimele detalii ale tacticii pe care o vom aplica peste cateva zile cand nu avem voie sa facem niciun pas gresit” a completat tehnicianul.

Valcencele au in vitrina trofeul Supercupei Europei din 1984, cand denumirea echipei era Chimistul, iar antrenor Constantin Pilica-Popescu, surorile Edith si Maria Torok fiind desemnate golgetera si, respectiv, MVP-ul competitiei, la care au mai participat Radnicki Belgrad-castigatoarea Cupei Campionilor Europeni si Dalma Split-laureata Cupei Cupelor. Chimistul a triumfat la competitia desfasurata la Dubrovnik-Iugoslavia din postura de castigatoare a Cupei IHF. Dintre actualele componente ale echipei Oltchim, Luminita Hutupan-Dinu (foto) a evoluat atunci la formatia slovena Krim Ljubljana, care a terminat invingatoare la Supercupele Europei din 2003 si 2004, goalkeeper-ul nostru primind si trofeul acordat celui mai bun portar al turneului. Alte doua echipe romanesti, Silcotub Zalau, antrenata de Gheorghe Tadici si Rapid CFR Bucuresti, pregatita de Vasile Margulescu si Constantin Pilica-Popescu, detinatoare ale City Cup in 1996 si, respectiv, 2002, au participat la Supercupa. Pe suprafata de joc trimisa de Federatia Europeana de Handbal, care a fost montata ieri la sala din Rm. Valcea, vor evolua maine, de la ora 16,30, Slagelse si Zvezda Zvenigorod, iar de la 18,00, Oltchim si Lada Togliatti. Duminica, de la aceleasi ore, se vor disputa finala mica si apoi finala mare. Dupa care Oltchim va demara pregatirile pentru acccederea in grupele Ligii Campionilor, competitie pe care si-a propus s-o castige.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.