Fostul jucator de fotbal american O.J. Simpson a fost acuzat de rapire, jaf armat si atac dupa un incident ce a avut loc duminica, la un hotel din Los Angeles, in care sportivul sustine ca voia sa isi recupereze bunuri furate, relateaza Reuters.

Lui Simpson si altor trei barbati li s-au adus 11 capete de acuzare, iar fostul sportiv, care are 60 de ani, risca sa faca inchisoare pentru tot restul vietii, o pedeapsa pe care a evitat-o in 1995, dupa "procesul secolului", in care a fost acuzat de uciderea fostei sale sotii si a prietenului ei.

In 1995, Simpson a fost acuzat ca si-a omorat fosta sotie si pe prietenul acesteia. Pentru aceasta acuzatie, fostul sportiv a fost insa achitat de catre judecatorii americani.

Acuzatia de jaf impotriva lui Simpson a venit, in mod surprinzator, in aceeasi zi in care controversata carte cu presupusa descriere a crimelor din 1994, "If I Did It", a fost lansata in librarii.

Cartea povesteste, ipotetic, cum si-ar fi ucis fotbalistul fosta sotie, Nicole Brown Simpson, si pe prietenul ei, Ron Goldman.

Simpson, care a negat cele doua crime de care a fost acuzat in 1994, a fost achitat, in 1995, dupa un proces in care s-au facut numeroase referiri la faptul ca fostul fotbalist este afro-american. Verdictul a lansat o serie de proteste in Statele Unite, relateaza NewsIn.

In 1997, in procesul civil intentat de tatal lui Goldman, fostul sportiv a fost gasit totusi raspunzator pentru crime si obligat sa plateasca daune de 33,5 milioane de dolari, suma pe care Simpson nu a dat-o niciodata rudelor victimelor. O alta instanta a hotarat ca familia Goldman sa primeasca drepturile asupra cartii, drept compensatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.