Fostul jucator de fotbal american O.J. Simpson a fost arestat duminica si retinut fara posibilitatea de a fi eliberat pe cautiune, dupa ce a fost acuzat de un comerciant de obiecte ce au apartinut unor sportivi, ca l-ar fi amenintat cu un pistol si l-ar fi jefuit.

Simpson, care are 60 de ani, a fost retinut la Hotelul Palms din Las Vegas duminica dimineata, fara sa opuna rezistenta, sub acuzatia de jaf armat, atac cu arma mortala si jaf, au anuntat reprezentantii politiei americane. Daca va fi gasit vinovat la toate capetele de acuzare, Simpson poate petrece 30 de ani in spatele gratiilor, informeaza NewsIn.

Fostul sportiv este arestat fara posibilitatea eliberarii conditionate, pana la audierea care este programata joi. Politistii au anuntat ca au confiscat si doua pistoale, posibilele arme cu care s-a operat furtul, acestia nu au insa nici un indiciu care sa le confirme ca armele erau in posesia sportivului.

"Nu avem nicio informatie care sa ne duca la concluzia ca Simpson era inarmat", au anuntat politistii.
Politia din Las Vegas a mai arestat duminica si un alt barbat suspectat ca ar fi fost impreuna cu Simpson in timpul jafului, dar a anuntat ca inca mai cauta complici.

Aceasta stire, a arestarii sportivului O.J. Simpson, a fost repede urmata de un interviu publicat duminica, in "Los Angeles Times" despre acuzatia de jaf. Sportivul a povestit ca, mai multi prieteni l-au insotit la o intalnire la Palace Station Hotel & Casino, pentru a-l ajuta sa isi recupereze obiecte personale, fotografii si alte obiecte care ii fusesera furate de un fost agent sportiv.

"Sunt O.J. Simpson. Cum sa imi treaca prin cap ca o sa jefuiesc pe cineva si sa scap?", a spus fostul sportiv. "Trebuie sa intelegeti, nu e vorba de cineva care sa fure drogurile altcuiva sau ceva de genul acesta. E vorba despre cineva care isi recupereaza bunurile. Nu e jaf."

Simpson nu se afla insa la primul delict. In 1995, Simpson a fost acuzat ca si-a omorat fosta sotie si pe prietenul acesteia. Pentru aceasta acuzatie, fostul sportiv a fost insa achitat de catre judecatorii americani.

Acuzatia de jaf impotriva lui Simpson a venit, in mod surprinzator, in aceeasi zi in care controversata carte cu presupusa descriere a crimelor din 1994, "If I Did It", a fost lansata in librarii.

Cartea povesteste, ipotetic, cum si-ar fi ucis fotbalistul fosta sotie, Nicole Brown Simpson, si pe prietenul ei, Ron Goldman.

Simpson, care a negat cele doua crime de care a fost acuzat in 1994, a fost achitat, in 1995, dupa un proces in care s-au facut numeroase referiri la faptul ca fostul fotbalist este afro-american. Verdictul a lansat o serie de proteste in Statele Unite.

In 1997, in procesul civil intentat de tatal lui Goldman, fostul sportiv a fost gasit totusi raspunzator pentru crime si obligat sa plateasca daune de 33,5 milioane de dolari, suma pe care Simpson nu a dat-o niciodata rudelor victimelor. O alta instanta a hotarat ca familia Goldman sa primeasca drepturile asupra cartii, drept compensatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.