Dinamovistii (jucatori si oficiali) i-au asigurat lui Walter Zenga un debut fericit pe banca tehnica, campioana impunindu-se categoric, simbata seara, in deplasarea de la Iasi, 5-2 in fata Politehnicii.

Fara patru titulari in echipa de start (Lobont, Blay, Moti si Pulhac), italianul a introdus o defensiva mirosind a nou, formata din proaspata achizitie, Galliquio, si completata de L.Goian, R.Stefan si Izvoranu. Dupa o prima repriza echilibrata (1-1 la pauza, goluri Ad.Cristea, respectiv Bilba - reusita din ofsaid), Dinamo s-a dezlantuit o data cu revenirea de la cabine. Lucian Goian (1-2, minutul 70) i-a deschis drumul lui Danciulescu pentru un hattrick de senzatie, reusit intr-un interval de numai 12 minute (71, 77 si 83). Tabela a inchis-o fostul "ciine" Naidin, in prelungiri, din penalty.

Walter: "Ma prinde Revelionul la Dinamo"

Dupa victoria de la Iasi, Walter Zenga are acum un singur gind: cum sa alcatuiasca un "11" ideal, dupa revenirea indisponibililor Lobont, Bratu, Moti, Pulhac sau Zicu. "Ii felicit pe jucatori pentru modul in care au evoluat, mai ales in repriza a doua. Sint fericit ca am debutat cu aceasta victorie, mai ales ca am intilnit o echipa buna si am jucat pe un teren foarte greu. Noi am dat golul repede si pe urma am lasat initiativa Iasiului. Oricum, este frumos cind cistigi. La primul meci pe banca lui Dinamo este clar ca am avut emotii, este normal, mai ales ca stiam ca la Iasi este un public extraordinar. Imi va fi greu sa aleg echipa de start atunci cind voi avea tot lotul valid la dispozitie. Cel mai mult, imi doresc sa le demonstrez ceva celor care nu au avut incredere in mine si au prezis ca nu stau nici doua luni aici. Eu cred ca o sa prind Revelionul la Dinamo", a spus Zenga.

Ionut Popa vrea doua milioane de euro

La finalul meciului, antrenorul Ionut Popa a declarat ca, daca Dinamo nu ar fi inscris un "gol norocos" prin Adrian Cristea, in debut de partida, atunci la pauza scorul ar fi trebuit sa fie 3-0 in favoarea Politehnicii. "Sint suparat si nervos. La scorul de 2-1, echipa mea a cazut. Dar vreau sa intreb si eu de ce in repriza a doua au fost atitea lovituri libere in preajma careului nostru. Sa ma scuze arbitrii daca gresesc, dar vreau si eu o explicatie pentru modul in care a fost impinsa Dinamo de la spate prin aceste lovituri libere. Daca nu venea golul acela norocos al lui Cristea din minutul 3, Dinamo ar fi trebuit sa fie condusa cu 3-0 la pauza. Am pierdut cu 2-5, dar nu uitati ca am fost la cirma jocului 50 de minute! Daca as avea lotul lui Steaua, Dinamo sau Rapid, as lua lejer campionatul. Dati-mi-i pe Niculescu, Danciulescu si Cristea si sa vedeti atunci ce echipa fac. Daca actionarii imi vor da in iarna 1,5 - 2 milioane de euro, sa pot aduce patru, cinci jucatori valorosi, voi putea vorbi si eu de performanta. Cum pot eu sa vorbesc de cupele europene, in conditiile in care Universitatea Craiova a dat 1,5 milioane de euro pe doi jucatori. Pai, daca faceam eu asta si aveam sase infringeri la rind, mi se lua capul. In vara, cind m-am suparat si am vrut sa plec, nu m-au lasat! Acum, nu mai vreau eu sa plec! Sa ma dea afara si sa-mi plateasca banii din contract".

Cristi Borcea: "Am jucat impotriva arbitrilor"

Reactia dinamovistilor a fost una transanta, actionarii punind tunurile pe arbitrul Augustus Constantin. Cristi Borcea: "A fost o victorie meritata, dar Dinamo a jucat si impotriva arbitrilor. Nu se poate asa ceva, sa fim arbitrati in halul asta. La golul marcat de Bilba, era ofsaid de doi metri, iar noi am avut si un penalty neacordat de Augustus Constantin". Vasile Turcu: "Il rog pe Ionut Lupescu sa-i elimine din fotbal pe arbitrii vinovati. Daca ne demoralizam la 1-1? Ori este lipsa de experienta sau de profesionalism, ori nepricepere, ori se apasa pe butoane si atunci o sa aflam noi cine o face?!".

"Walter, ti-am ura bun venit, daca jucatorii ne-o permit!"

Considerind ca jucatorii l-au "lucrat" pe Mircea Rednic, fortindu-l sa plece de la echipa, fanii dinamovisti au decis sa-i taxeze pe fotbalisti, ironizindu-i printr-un mesaj la partida cu Poli Iasi. "Walter, ti-am ura bun venit, daca jucatorii ne-o permit!". La Iasi au fost prezenti 400 de "ciini".

Romanovs vrea sa plece

Letonul Romanovs vrea sa plece din Stefan cel Mare. Titular in confruntarea de simbata, portarul a declarat la finalul meciului ca-l tenteaza sa paraseasca Dinamo, mai ales ca prinde echipa doar atunci cind Bogdan Lobont este accidentat ori suspendat: "Eu ma antrenez in continuare si antrenorul va decide cine e titular in urmatoarea partida. Oricum, eu ma bucur ca am reusit sa dau o palma celor care credeau ca nu sint un portar bun. Lobont este unul dintre cei mai buni portari ai lumii si are si un caracter deosebit. Dar, nu stiu daca mai ramin la Dinamo, in situatia in care si Bogdan Lobont va continua aici".

Dinamo, patru debuturi

Meciul Poli Iasi - Dinamo a consemnat patru debuturi in echipa bucuresteana. Mai intii de toate, a fost primul meci al lui Walter Zenga ca antrenor la formatia alb-rosie. Apoi, au imbracat pentru prima oara tricoul campioanei din Stefan cel Mare fotbalistii Galliquio (titular), Bostina (intrat in minutul 67), M.Fernandez (intrat in minutul 85).

Zenga, ca pe podiumul de prezentare

Exagerind putin, putem spune ca italianul Walter Zenga a schimbat trei tinute in timpul meciului de la Iasi. Tehnicianul lui Dinamo a intrat pe teren in costumul de prezentare FC Dinamo, semet si elegant, avind capul descoperit (si chel), apoi, pe parcursul jocului, a adaugat la tinuta o sapca rosie, cu insemnele clubului, pentru ca in partea secunda, cind s-a pornit ploaia, Zenga sa imbrace o geaca, infofolindu-se din pricina frigului. In final, Walter arata precum o curca plouata, insa o curca inalta, fericita si ... italiana.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.