In editia 2008-2009 Romania va avea o echipa calificata direct in grupele Ligii Campionilor, datorita coeficientilor UEFA pe care formatiile din Liga I le-au strans in ultimii cinci ani.

"Romania va avea o echipa direct in grupele Ligii", a titrat ieri site-ul oficial al forului UEFA, cu intertitlul "norocosul numar sapte", facand referire la locul pe care il ocupam in clasamentul coeficientilor. Prin ocuparea acestei pozitii in clasamentul coeficientilor, castigatoarea campionatului din acest sezon se va califica direct in Liga, iar vicecampioana va juca in turul trei preliminar. Alte patru echipe din competitia noastra interna vor evolua in Cupa UEFA.

Miza este uriasa: participarea in cea mai bogata competitie din Europa, UEFA Champions League. Daca Romania a urcat trei locuri in clasament, echipele din Grecia, care erau o prezenta sigura in anii trecuti in Liga, au cazut de pe locul opt pe 15. Alte doua tari, Irlanda si Kazahstan, care au avut de-a lungul timpului formatii din competitia interna foarte slab cotate, au urcat cinci, respectiv patru locuri.

Pe prima pozitie in clasamentul coeficientilor UEFA, editia 2008-2009, se afla Spania cu 76,891 de puncte, urmata de Anglia, cu 68,540, Italia cu 66,088, Franta cu 53,656, Germania cu 44,364 si Portugalia cu 42,749 puncte. La doar doua puncte distanta ne aflam noi, cu 40,165 de puncte obtinute in cei cinci ani. Pe pozitia a opta e Olanda, care in ultimii doi ani a avut doar o singura echipa prezenta in Liga Campionilor. Locurile noua si zece sunt ocupate de Rusia si Scotia, cu 36,125, respectiv cu 30,500 de puncte.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.