Romanul a ajuns in aceasta faza a competitiei dupa ce l-a invins pe italianul Potito Starace, scor 7-6, 7-5.

Victor Hanescu a reusit sa repete performanta din 2005 si sa se califice in semifinalele BCR Open Romania, turneu dotat cu premii in valoare de 353.450 de euro.

Hane face senzatie la competitia gazduita la Arenele BNR, reusind sa elimine adversari mult mai bine cotati decit el in ierarhia mondiala. Astfel, dupa ce in optimi trecuse de al 8-lea favorit, spaniolul Albert Montanes, in sferturi, elevul antrenorului Firicel Tomai s-a impus in doua seturi, 7-6, 7-5, in fata italianului Potito Starace, cap de serie numarul trei. “Stiam ca Starace are o lovitura de dreapta buna si un serviciu plasat si foarte inalt, astfel ca trebuia sa-l joc per ever. In mare parte am reusit”, a spus jucatorul roman, care ocupa in prezent pozitia 151 in ATP. El va avea insa o misiune si mai dificila, simbata, in semifinale, cind se va afla fata-n fata cu francezul Gael Monfils, nr. 48 ATP. “Monfils are un joc ciudat, niciodata nu stii la ce sa te astepti. In semifinale va fi greu pentru ca nu-mi place deloc stilul francezului. Trebuie sa fiu calm intrucit acesta vine cu tot felul de artificii, ba il doare piciorul, ba cheama doctorul. Am mai pierdut de doua ori in fata lui, ultima oara chiar anul acesta la un challenger pe zgura. Scorul a fost strins (n.r. 7-5, 6-4), dar am pierdut. Sper sa reusesc sa ma revansez la Bucuresti”, a promis Hanescu.

Gael Monfils, jucator care vine din calificari, a ajuns in semifinalele turneului de la Bucuresti dupa ce a trecut in doua seturi, 6-4, 6-2, de compatriotul lui, Marc Gicquel. “Cred ca am jucat foarte bine. Am incercat sa-mi alerg adversarul si am reusit. Va fi greu cu Hanescu pentru ca in primul rind beneficiaza de aportul publicului. In plus, a jucat un sfert de finala la Roland Garros, ceea ce spune multe despre el”, a afirmat francezul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.