Reprezentativa de rugby a Romaniei debuteaza diseara la Cupa Mondiala din Franta, intr-o partida contra Italiei, a sasea forta europeana a momentului.

69-0! Atat a fost scorul care s-a inregistrat in 1977, intr-o intalnire Romania-Italia, in care peninsularii nu au existat practic pe teren. La 20 de ani, stejarii infrunta din nou echipa macaronarilor. De aceasta data lucrurile stau insa diferit.

Ei reprezinta acum cea de-a sasea natiune din elita rugbiului continental, in timp ce noi tragem din greu pentru a demonstra ca suntem o natiune capabila de mari rezultate in sportul cu balonul oval. Iar sperantele veteranului Gontineac si compania sunt acum indreptatite pentru un debut cu dreptul la Cupa Mondiala, mai ales ca ultimul duel contra adversarilor din aceasta seara a fost transat cu 25-24 in favoarea noastra.

Din pacate, managerul Romaniei, Robert Antonin, s-a vazut lipsit de serviciile unuia dintre cei mai buni tricolori, pilierul stanga Petru Balan, care a suferit o ruptura de menisc ce l-a facut indisponibil pentru intreg turneul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.