Elvetianul Roger Federer a castigat, duminica, la New York, pentru a patra oara consecutiv US Open, trecand in finala, cu scorul de 7-6, 7-6, 6-4, de Novak Djokovic.

"Djokovic merita mai mult. A avut un parcurs foarte bun, nu doar la acest turneu, ci tot anul. La fileu i-am spus sa continue tot asa, pentru ca sunt convins ca vor mai fi multe batalii intre noi", a declarat Fedrer. De cealalta parte, Djokovic a spus: "Au fost doua saptamani fantastice pentru mine, o experienta uluitoare si, in cele din urma, prima finala de Mare slem pentru mine.Vrau sa il felicit pe Federer, pentru ca a demonstrat inca o data ca este cel mai bun. A meritat victoria".

Ultimul jucator care reusise sa castige US Open de patru ori la rand fusese Bill Tilden. Federer este primul jucator care reusesete sa castige pentru patru ani consecutiv atat Wimbledonul, cat si US Open-ul.
Acesta a fost al 12-lea titlu de Mare slem pentru tenismanul elvetian, in vreme ce pentru invinsul sau, aceasta a fost prima finala de Mare slem din cariera, informeaza NewsIn.

Ultimii ani au fost fenomenali pentru Federer, care a reusit sa castige foarte multe turnee de tenis si din 2004 este numarul 1 in tenisul mondial masculin, motiv pentru care a fost si poreclit „Ceasul elvetian”. John McEnroe a spus despre el ca poate deveni cel mai bun jucator de tenis al tuturor timpurilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.