In ultima zi a Campionatelor Mondiale de Gimnastica desfasurate in Germania, la Stuttgart, sportivii romani si-au marit numarul medaliilor cucerite, insa, spre dezamagirea tuturor, niciunul nu a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului. Baietii au fost salvati de Daniel Popescu, cel care a reusit sa ia medalia de argint in finala de la sarituri, singurul trofeu obtinut de gimnasti la actuala editie a Mondialelor.

Finala a fost deschisa de Flavius Koczi, care a totalizat o medie de 15,825, nota cu care s-a clasat la sfarsitul concursului de-abia pe pozitia a saptea. Popescu a luat la ambele sarituri peste 16.000 si cu media 16.500 s-a instalat pe prima pozitie a clasamentului. Ultimul finalist, polonezul Leszek Blanik a efectuat doua sarituri foarte bune si l-a depasit pe roman cu doar 12 sutimi. Nici fetele n-au stralucit in finalele de ieri.

Prezente in concursul de la barna, Catalina Ponor si Steliana Nistor nu au putut cuceri aurul. Campioana olimpica la barna, Ponor a primit 15.700, nota cu care a terminat pe locul patru. Steliana Nistor a cucerit argintul, la egalitate de puncte cu chinezoaica Li Shanshan, ambele devansate de reprezentanta Statelor Unite ale Americii, Anastasia Liukin. La sol, Sandra Izbasa a incheiat finala pe ultimul loc.